Betlehems fredslys til i Karup-Kølvrå

Sct. Georges Gilderne har bragt fredslyset til Karup-Kølvrå

10. december 2019, 16:51
Anne og Allan Schrøder, bestyrerparret på Soldaterhjemmet i Kølvrå, overfører flammen fra Sct. Georgs Gildet i Karup til deres Lys. Foto: Privatfoto

Karup-Kølvrå Så er Fredslyset tændt på KFUM Soldaterhjemmet i Kølvrå, på Plejehjemmet Åbrinken samt i Karup Kirke i forbindelse med Spejdernes fredsgudstjeneste, der blev holdt som optakt til årets julebazar.

Fra Betlehem

Fredslyset er oprindeligt tændt i Fødselsgrotten i Betlehem. Herefter er flammen siden traditionens start i 1996 blevet overført til andre flagermuslygter og stearinlys, og spredt af spejderne og gamle spejdere i Sct. Georgs Gildet, via Østrig rundt om i Europa og til Danmark, og dermed nu også til Karup.

Det er Gildebrødrene fra Karup, der som en smuk optakt til julemåneden har hentet flammen i Bjerringbro, hvor biskop Henrik Stubkjær holdt en Fredslystale med udgangspunkt i dette års tema: ”Mod til fred.”

- Overalt bliver flammen modtaget og videregivet uden nogen form for politisk, religiøs bagtanke, og som en gave, så man her kan tænde et lys til glæde for andre, fortæller Poul Petersen, gildemester for Sct. Georgs Gildet i Karup.

Brug gerne fredslyset

Tre steder i Karup vil Lyset således nu brænde hele tiden frem til Jul, og dér kan man så hente sin egen flamme fra Betlehem til for eksempel at tænde lysene på adventskransen og juletræet.

Det er ønsket om en mere fredelig verden, der er drivkraften, når spejdere og tidligere spejdere – år efter år – bringer Fredslyset gennem Europa og Asien, som et smukt symbol til inspiration for alle.