Matematikhold fra Karup Skole er blevet Danmarksmestre

Forleden vandt matematikholdet i indskolingen på Karup skole den nationale konkurrence GeoGebra Mesterskabet

03. december 2019, 15:31
1 af 2 Indskolingens dygtige matematikhold er samlet. De vandt det nationale GeoGebra Mesterskab 2019. Foto: Karup Skole
2 af 2 Årets gang illustreret af indskolingens matematikhold på Karup Skole. Foto: Geogebra

Karup Det danske Geogebra Institut udlodder hvert år en konkurrence, hvor skolerne skal bruge de digitale læringsredskaber, som GeoGebra stiller til rådighed.

Det fagfaglige tema i år var spejlingsmønstre. Opgaven handlede om at fremstille en fælles matematikcollage i et særligt format. Collagen skulle bestå af en masse mindre produkter/billeder lavet i GeoGebra. GeoGebra anbefaler blandt andet, at man redesigner mønstrene i inspirationsmaterialet. De ser originalitet som et plus.

Klassen havde selv valgt, at mønstrene skulle vise årstiderne, og netop det var med til at overbevise dommerne, der så en fin rød tråd i arbejdet og blandt andet skrev i vinderbegrundelsen, at:

- Det var et interessant og selvvalgt tema om årstiderne, hvor matematikken bruges til at arbejde med noget uden for matematikkens verden. Udvikling i farver gennem året er godt tænkt, og det samlede indtryk ser flot ud. Collagen springer i øjnene på en, så man har lyst til at kigge nærmere på den. Sidst, men ikke mindst, er det er fin udførsel, hvor GeoGebras flytteværktøjer og figurværktøjer bruges på en god og overbevisende måde.

Præmien

Ud over æren er præmien, at produktet blæses op i stor størrelse og kommer til at dekorere en væg på Karup Skole.

Til lykke!