Undgå besøg af brandvæsnet i december

03. december 2019, 15:47
Der er meget fornuft i at erstatte levende lys med LED lys. Foto: Pressefoto

Sikkerhed Brug af kunstige LED stearinlys i stedet for traditionelle stearinlys reducerer risikoen for brand. Særligt hos ældre borgere samt i børneværelset er der stor risiko for, at anvendelse af stearinlys resulterer i brand.

Beredskabschef Kim Bjerg Wemmelund, Brand & Redning MidtVest oplyser, at stearinlys årligt er årsag til brande. Særligt i vintermånederne, hvor vi hygger os indendørs, forekommer det ofte, at boliger bliver ødelagt af røg- og brandskader som følge af stearinlys.

LED stearinlys afgiver i modsætning til stearinlys ingen kemiske dufte eller os, og giver et allergivenligt klima i hjemmet, i kontorer og i butikker. Med LED stearinlys er der ingen risiko for brand, hvis lyset vælter eller kommer for tæt på antændelige materialer. LED stearinlys er meget naturtro og findes til blandt andet juledekorationer og som fyrfadslys, bloklys og adventslys.

- Jeg håber, at alle boliger har fungerende røgalarmer, og jeg foreslår, at man udskifter stearinlys til LED stearinlys, slutter beredskabschefen.