100% fremmed?

29. november 2019, 09:14
På Silkeborg Bad er Malthe portætteret sammen med 250 andre mennesker med flygtninge baggrund. Du kan møde ham der i weekenden 14-15. december. Foto: Arkivfoto

Udstilling Kunstcentret Silkeborg Bad åbnede i oktober udstillingen »100 procent Fremmed«.

Udstillingen skriver sig ind i danmarkshistorien som det første projekt, der indsamler personlige beretninger fra borgere, som statistisk repræsenterer de 161.000 personer med flygtningebaggrund, der er kommet til landet siden 1956 fra i alt 29 forskellige lande.

Fotokunstneren Maja Nydal Eriksen har over de seneste tre år fotograferet 250 personer med flygtningebaggrund i 20 byer rundt om i landet. De sidste portrætter er taget i Silkeborg og omegn, som var sidste stop på udstillingens rejse rundt i landet.

Udstillingen kan ses på Kunstcenter Silkeborg Bad frem til 15. december. Kunstcentret Silkeborg Bad åbnede i oktober udstillingen »100 procent Fremmed«.

Portræt af Malthe

Også Malthe er portrætteret på Silkeborg Bad. Han blev kontaktet i sommer af en konsulent, der spurgte, om han ville være med.

Malthe er glad for, at der er nogen, der vil have de positive historier frem. Han kan godt lide, at det er en etnisk dansker, der siger, at nu er det nok, og at vi skal lade være med at kalde dem for fremmede. Vi skal prøve at høre deres historier i stedet for kun at høre om de få med den dårlige historie.

- Jeg føler mig ikke fremmed. Det tænker jeg ikke over til daglig. Jeg vil gerne byde ind og bidrage til det danske samfund. Jeg har fået så meget god hjælp. Nu er det min tur, siger han.

Oplæg i december

Malthe skal ud og holde et par oplæg på Silkeborg Bad. I den afsluttende udstillingsweekend den 14-15. december er Malthe klar til en snak med gæstene. Samme weekend holder han to oplæg i løbet.