Vandreture i naturen

26. november 2019, 13:18
Bent Poulsen, Skelhøjes selvbestaltede turistchef, inviterer til naturgåture i Skelhøjes smukke omegn med start den første december. Foto: Pia B. Jakobsen

Lokalskribenten Da vi i 2006 valgte at bosætte os i Skelhøje, skyldtes det i høj grad den dejlige natur, som omgiver byen.

Skeldalen, Hald Sø, Stanghede, Troldeslugten, Ulvedal, Havredal og Stendal Plantager er indenfor rimelig afstand, så der er rige muligheder for en vandretur i den dejlige midtjyske natur, og jeg har længe haft det ønske at arrangere mindre ture på omkring fem-seks kilometer, naturligvis i et tempo, så alle kan være med. Det skal dels være for dem, som har prøvet at gå lidt i omegnen men særligt for jer, der ikke endnu har været så vidt omkring, kunne det være en god mulighed for at opleve nogle nye og spændende steder sammen med andre.

Decembertur

Nu siges det ganske vist, at der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Alligevel er jeg på sin vis mest stemt for at starte med at gå foråret i møde, og derfor starte gåturene i april måned.

Men hvorfor ikke prøve her i december? Det er mørkt, koldt og vådt, og vi trænger nok til at komme lidt ud.

Jeg vil derfor gerne invitere naturinteresserede på gåtur den første søndag i advent, og håber, at der vil blive tilslutning til denne nye aktivitet i Skelhøje, så vi kan gå alvorligt til sagen, når vi når foråret.

Har du lyst til at gå med, starter vi fra Gletchertorvet ved Købmandsgården i Skelhøje søndag den 1. december klokken 10.00.