113 til flæskesteg og ris ala mande

Uden de frivillige går det slet ikke

22. november 2019, 14:21
1 af 4 Kartoffelholdet, der bestod af Jens, Ole, Michael og Svend skræller de 40 kilo kartofler og får en god snak undervejs. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 4 Anne Marie hjælper Bjørn med at styre de otte flæskestege. Foto: Pia B. Jakobsen
3 af 4 Peter Skovmos har røde hænder. Han har snittet seks hele rødkål, for maden laves selvfølgelig fra bunden. Foto: Pia B. Jakobsen
4 af 4 Det er ikke noget problem at skaffe hjælpere, bedyrer Ole Ågaard, der har dækket borde sammen med Jens Jørgen og Søren. Karup Borger- og Erhvervsforening rydder op og vasker op. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup Karup Kultur- og Handelsforening, Karup Borger- og Erhvervsforening, Karup Handelsforening samt Onsdagsklubben afholder fællesspisning i Karup Kultur- og Forsamlingshus fire til fem gange om året. Hver gang er de populære madbilletter udsolgt på rekord tid.

I torsdags stod menuen på flæskesteg, brun sovs, kartofler, rødkål og ris ala mande til dessert. Der var 16 mandler fordelt i portionerne med ris alamande og 16 mandelgaver, der ventede på de heldige, der fik en mandel.

Herregod opgave

Ugeavisen var omkring Karup Kultur- og Forsamlingshus torsdag eftermiddag for at se, hvordan det går for sig, når frivillige skal lave mad til 113 mennesker.

Det viser sig, at den opgave er mindst lige så populær som at deltage i fællesspisning. Og selvom det er Anne Marie, der styrer slagets gang, er det Karups modne mænd, der løser opgaverne. Onsdagsklubben og adskillige løsgænger-frivillige var i gang og snakken gik lystigt. Der blev snakket og moppet venligt, nydt en tår øl og verdenssituationen blev vendt, mens de praktiske opgaver blev klaret.

Sikke nogle skønne rollemodeller!