Flot gårdbutik åbner i Havredal

Torsdag den 21. november åbner Havredal Gårdbutik med tilbud, lokale smagsprøver og kaffe og kage

20. november 2019, 08:20
Mette Helberg og John Hviid, begge ansat på Havredal Praktiske Uddannelser, foran Havredal Gårdbutik, der åbner på torsdag. Foto: Pia B. Jakobsen

Havredal Der er altid spændende tiltag i gang på Havredal Praktiske Uddannelser.

Siden august har man foruden alle de sædvanlige praktiske opgaver med landbrug, have og gartneri også fået sat en del af den gamle skole på Ulvedalsvej 32 i stand, så den på torsdag, velsignet af fødevaremyndighederne, kan genåbne som gårdbutik.

Mette Helberg og John Hviid, der har stået for at organisere henholdsvis det administrative og det praktiske, beretter om sænkede lofter, otte lag tapet eller mere inden man nåede ned til den originale murstensvæg, der nu står råt og flot, indsætning af branddøre og udluftning samt et gulv belagt med epoxy. Der er mange krav, når man vil åbne en fødevarebutik i dag.

Øl, vin, is og andet godt

Fra på torsdag eftermiddag går det så løs. Da åbnes butikken med masser af smagsprøver og gode tilbud.

På åbningsdagen kan man både smage og købe produkter ikke bare fra Havredal men også fra andre lokale producenter. Neder Kjærsholm ved Kjellerup har taget noget lokalt produceret vin med, Ølluminati kommer med øl fra Viborg, og Møllevang Gårdbutik og Ismejeri i Rødkærsbro kommer med smagsprøver på flødeis.

Havredal Praktiske Uddannelser sælger på dagen frisk hakket økologisk svine- og oksekød, masser af økologiske grøntsager af egen avl samt juledekorationer og usprøjtede juletræer og pyntegrønt.

Selvbetjening

I gårdbutikken vil man efter åbningsreceptionen kunne handle grøntsager, ligesom man har kunnet tidligere. Her er selvbetjening, og butikken har åbent på hverdage fra 8-21 og i weekenden fra 9-19. Som noget nyt kan man også bestille økologiske halve grise og hakket økologisk svine- og oksekød fra Havredal Praktiske Uddannelsers eget landbrug. Mette Helberg tager imod bestillinger, indtil skolens planlagte webshop kommer til at fungere.

Læringslokale

Det er tanken, at det nye butikslokale skal fungere som læringslokale for de elever, der tager butiksassistent uddannelsen på Havredal Praktiske Uddannelser. En god del af deres praktiske uddannelse foregår på Skelhøje Købmandsgård, men herudover bliver det de samme elever, der kommer til at sørge for, at varerne i Havredal Gårdbutik fremstår pænt og indbydende. Sammen med deres underviser, bliver eleverne også ansvarlige for skilteskrivning og PR.