Indianere i Frederiks

120 børn på kæpheste og i indianerdragter indviede fredag Frederiks Skoles indianerlejr

07. november 2019, 13:49
1 af 3
2 af 3
3 af 3 Man skal lære at skyde med bue og pil, når man er indianer. Foto: Pia B. Jakobsen

Frederiks For et års tid siden var elevrådet fra Frederiks Skole deltagere i et minibyråd på rådhuset, hvor de forhandlede sig frem til midler beregnet til en indianerlejr på Frederiks Skole. Desuden gav en vellykket jubilæumsfest et overskud til Frederiks Skole på 100.000 kroner, og da de tidligere lærerboliger nu er revet ned, og kloakeringen er separeret, blev der endelig mulighed for at lave og indvie den ønskede indianer lejr.

Fedt med udeliv

Det blev indskolingen, der fik lov at indvie pladsen, og trods det kølige novembervejr var begejstringen stor.

Børnene havde arbejdet med indianertema hele ugen og gik op i alle legemulighederne med liv og sjæl. De havde lavet lerperler, indianerdragter, hovedbeklædninger og fundet de rigtige indianer navne.

På dagen forberedte indianere bålmaden i det nyopførte madpakkehus, mens der på bålet ikke bare blev lavet mad, men også blev brændt kunstfærdigt fremstillede lerperler. Nogle indianere snittede snobrødspinde, andre skød med bue og pil eller legede i de nye tipier og bandt hinanden fast til totempælene.

Gravende Muldvarp og Snakkende Ørn var blandt de mange, der tog turen på deres hjemmelavede kæphest på kæphestebanen. De syntes, det var meget bedre, end at sidde inde i klassen. Børnene og lærer Rikke Schmidt, der styrede slagets gang på den hjemmelavede forhindrings-bane, konstaterede, at det havde været en super sjov emneuge, og at det var super dejligt, at de havde fået en indianerlejr på skolen.

For flere billeder fra dagen, klik ind på www.ugeavisenkarup.dk eller tjek ugeavisens hjemmeside.