New Yorker look til Karup

Fredag blev Karup en butik rigere. by|Frank sælger designplakater

11. november 2019, 08:43
Plakaterne hos by|Frank har kant. Butikken har han indrettet, så plakaterne matches af det rå new yorker look. Steffen Frank designer plakaterne selv. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup Steffen Frank arbejder med multimediedesign og har i en del år designet plakater sideløbende med sit fuldtidsarbejde. For 3½ år siden startede han en webshop, som har haft en støt stigende omsætning. Derfor er tiden nu kommet til at forsøge sig med en fysisk butik.

- Jeg havde brug for mere plads, fortæller Steffen, der flyttede med familien fra Viborg til Karup i 2014. Han har i en længere periode haft kig på det tomme butikslokale på Bredgade 10. Der hvor Naturlic tidligere har huseret.

- Det er synd, at der står tomme butikker i Karup. Jeg skal ikke leve af salget i butikken. Butikslokalet er en bonus, forklarer Steffen, som nu har flyttet sit plakatlager fra privaten og til Bredgade.

Det er derfor ikke tanken, at der skal være faste åbningstider, selvom han regner med at møde op i butikken hver dag. Steffen Frank ser butikken som en mulighed for at drive sin webshop udenfor hjemmet. For en uge siden stoppede han på sit fuldtidsjob som multimediedesigner ved en virksomhed på Mors. Når han nu møder op på Bredgade 10, handler det også om skille arbejde og privatliv. Steffen Frank håber, at nysgerrige vil kigge ind, når han er der.

- Der vil altid være kaffe på kanden, lover han og håber, at det kan give anledning ikke bare til mere salg men også til nogle gode snakke.

Reception

Fredag trak Steffen Frank så endelig det orange vinduesfolie af butiksvinduerne, som længe har skjult, hvad der foregik indenfor i butikslokalet på Bredgade 10. Om eftermiddagen bød han på kage og drinks samt ikke mindst gode tilbud på sine plakater.

Gæsterne kom fra nær og fjern. Blandt andet mødte trofaste webshop kunder op fra både Aulum og Holstebro. Selvom de kunstneriske plakater fra by|Frank allerede prydede en pæn del af væggene i deres hjem, benyttede de chancen og købte en enkelt plakat mere.

- De plakater er bare flotte!

Det var både nye og gamle kunder i øvrigt enige om.