Velkommen i børneskoven

Det blev gjort med manér, da børneskoven i Frederiks og den sidste del af den en kilometer lange balancebane blev indviet fredag

06. november 2019, 10:17
1 af 4 Det sidste del af den en kilometer lange balancebane igennem børneskoven blev indviet fredag. Til stor fornøjelse for både børn og voksne. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 4 Lone og Emilie har været her mange gange efterhånden. Balancebanen er allerede populær i den familie. Foto: Pia B. Jakobsen
3 af 4 Balancebanen er lavet af stammer og sten tilsat lidt huller og bakker. Foto: Pia B. Jakobsen
4 af 4 Vejret var helt perfekt, så der var ro til at bage snobrød og nyde bålet. Foto: Pia B. Jakobsen

Frederiks Først var der taler, så var der udfordringer og så var der fri leg og mad. Projektleder fra Viborg Kommune, Dennis Krogsdal Madsen, bød de mange fremmødte velkommen, inden han gav ordet til Per Møller Jensen, formand for børne- og ungdomsudvalget og til Ulla Brendstrup, formand for Alhedens Borgerforening. De to opfordrede blandt andet ikke bare børnene men også forældre og bedsteforældre til at komme mere ud i naturen og »genopfinde« den, fordi naturen bare er den bedste legeplads, og de glædede sig over, at Frederiks kan byde på et så unikt sted som børneskoven.

Afsløring og fri leg

Efter talerne blev deltagerne inviteret ind igennem den snoede, hemmelige sti for at kunne overvære afsløringen af sidste del af balancebanen, og endelig bød eftermiddagen på fri leg og snobrødsbagning.

De fleste valgte at gå på eller langs med den lange balancebane tilbage til pladsen med bål og snobrødsdej. Der er ingen tvivl om, at Frederiks borgerne har taget skovområde og balancebane til sig.

Skov midt i byen

Det 10 hektar store skovområde, der ligger godt placeret mellem skole, parcelhuskvarterer og børnehave, har selvsagt ligget i Frederiks i mange år. Det seneste år har området dog fået en gevaldig ansigtsløftning. Græsset er slået på den store boldbane. Der er lavet bålsted og bygget et stort madpakkehus, og så har en gruppe frivillige hjulpet med at lave den lange balancebane.

Lokal opbakning

Dennis Krogsdal Madsen udtrykte særligt stor glæde over den lokale opbakning til projektet:

- Vi har her i Frederiks oplevet et kæmpestort engagement i forbindelse med bygningen af balancebanen. Det har været helt specielt, pointerer Dennis.

- Virksomheder har budt ind og kørt stammer og sten til, foreningerne har bakket op, og på arbejdsdagene er der mødt rigtig mange frivillige op. Det har været en fornøjelse. Tak for interessen og hjælpen, sluttede han og glædede sig til at følge brugen af børneskoven.

Viborg Kommune har planlagt at lave i alt seks børneskove fordelt rundt omkring i kommunen. Frederiks er nummer to i rækken.