Kom tæt på det udenlandske prostitutionsmiljø i Danmark

Tirsdag den 5. november afholder Zonta Viborg foredrag med fokus på det udenlandske prostitutionsmiljø

02. november 2019, 08:37
Zonta Viborg inviterer til et unikt foredrag på VIA University den 5. november. Foto: TV Midt Vest

Foredrag Det er en unik mulighed for at få et indblik i et ukendt Danmark, når jordemoder Dorte Gammelholm kommer til VIA University i Viborg for at fortælle om sit arbejde i Center mod Menneskehandel i det Mobile sundhedstilbud, hvor hun laver opsøgende arbejde på cirka 100 massageklinikker. Dorte Gammelholm tilbyder blandt andet de udenlandske kvinder et sundhedstjek, og hun afdækker, om der er mulige ofre for menneskehandel.

Dorte vil fortælle om kvindernes baggrund, vilkår og handelshistorie og ydermere fortælle om brobygningen til det danske sundhedsvæsen, de socialfaglige medarbejdere samt til politi og skat.

Der vil blive vist unikke billeder og film fra prostitutionsmiljøet.

Det Mobile Sundhedstilbud har eksisteret siden maj 2010 og er et gratis og anonymt tilbud til alle potentielt handlede personer, som opholder sig illegalt i Danmark. De prostituerede kommer fortrinsvis fra Thailand, Nigeria, Østeuropa og Sydamerikanske lande.

Tilmelding en god idé

Alle er velkomne, men der er begrænset deltager antal. Det er derfor en god idé at købe sin entrébillet på Zonta Viborgs mobilepay 94778. Billetten koster 50 kroner. Husk at skrive navn i kommentarfeltet. Entréindtægterne vil Zonta Viborg overrække til Dorte Gammelholm, som vil bruge beløbet på vitaminpiller og lignende til kvinderne, der ofte lever under meget dårlige forhold.

Zonta

Zonta er et verdensomspændende netværk af kvinder, der arbejder for at styrke kvinders status. Zonta blev grundlagt i 1919 og tegnes i dag af mere end 30.000 medlemmer fordelt på godt 1.200 klubber i 67 lande. I Danmark er der ca. 600 medlemmer fordelt på 21 klubber.