Invitation til borgermøde i Karup

Karup-Kølvrå Byforum inviterer til borgermøde den 8. oktober. Gode indspil og ideer ønskes.

06. oktober 2019, 09:23
Karup-Kølvrå Byforum er kommet godt fra start. Nu inviterer de til yderligere samarbejde i Karup Kultur- og Forsamlingshus. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup-Kølvrå Karup-Kølvrå Byforum blev etableret i foråret, og den valgte bestyrelse har sidenhen blandt andet arbejdet med det formelle i at få etableret foreningen og med at få lavet en samarbejdsaftale med Viborg Kommunes Landdistriktsudvalg.

Der har også været arbejdet på at få et informationssystem med skærme på strategiske pladser i Karup og Kølvrå i stand. De første skærme forventes opsat i begyndelsen af oktober måned.

Bypedeller

Det mest synlige har uden tvivl været det korps af frivillige og entusiastiske bypedeller, der har taget fat i mange løse ender på fællesarealerne i Karup og Kølvrå. Allerede denne første sommer har bypedellene løst mange forskellige opgaver. De lokale shelters langs Alhedestien og i Lunden er tilset, og der er sat nye borde- og bænkesæt op i bybilledet. Det hele til hygge og gavn for både byernes borgere og andet godtfolk.

Bestyrelsen har deltaget i et større seminar arrangeret af Viborg Kommunes Landdistriktsudvalg. Her blev udvekslet mange tips og idéer. Viborg Landsbysammenslutning har også haft et par turist seminarer. Det er tanken, at Viborgenserne skal rundt i kommunen, så alle får øjnene op for, hvad kommunen har at byde på. En gennemgang viser, at Karup-Kølvrå området faktisk har rigtig mange spændende historier og pladser, som skal synliggøres.

Borgermøde

Men nu skal Karup-Kølvrå Byforum videre. Bestyrelsen indkalder derfor til et fælles borgermøde i Karup Kultur- og Forsamlingshus om aftenen den 8. oktober. De håber på at høre mange gode tanker, idéer og initiativer.

Formanden, Winnie Nielsen, uddyber:

- Vi er ude på en spændende rejse, der forhåbentlig skal føre byerne godt ind i fremtiden. Vi har fået startet vores byforum som byernes samarbejdsorgan. Nu skal vi på et åbent borgermøde høre foreningernes og borgernes synspunkter og prioriteringer, så Karup og Kølvrå med opland kan blive et endnu mere spændende område at bo i og komme til. Jeg håber at det vil blive et velbesøgt borgermøde med mange gode idéer. Byforummet vil formodentlig ikke selv kunne realisere alt, men i tæt samarbejde med byernes ildsjæle og foreninger vil vi kunne gøre rigtigt meget.

Alle er velkomne!