En heldig kartoffel

Kan du levere områdets største hjemmeavlede kartoffel? Så kan du tage denne flotte kartoffelskulptur med hjem fra markedsdagen på lørdag og beholde den frem til næste år

02. oktober 2019, 14:28
Hvem mon kan tage dette smukke kunsthåndværk med hjem på lørdag? - Er det dig, der har avlet områdets største kartoffel? Foto: Pia B. Jakobsen

Frederiks På markedsdagen på lørdag ved Kulturhuset bag Alhedehallerne, kan man vælge at stille en bod op og sælge de fødevarer eller det håndarbejde, man selv har produceret. Man kan også bare komme, støtte det lokale og gøre en god handel. Og - hvis man har avlet kartofler skal man tage den største og tungeste kartoffel med på markedet. Den kan nemlig være en hel vandrepokal værd.

I anledning af kartoffelfestivalen har arrangørerne bag søgt penge hjem og fået lavet en smuk kartoffelskulptur hos den lokale kunstner, Bent Jessen i Dollerup. Tanken er, at kartoffelfestivalen skal være en tilbagevendende begivenhed, og at skulpturen »Årets Kartoffel« skal fungere som vandrepokal.

Klokken 11.00 vil Henrik Nordestgaard Jespersen, Hedeager Kartofler, derfor afgøre, hvor stor den største kartoffel er, og hvem, der må tage trofæet med hjem.