Aktive børn og unge på lejr

600 blå FDF skjorter var på Sletten den sidste weekend i september - heraf var der 218 FDFere i alderen 10-15 år fra Midtjylland

05. oktober 2019, 16:39
Lørdag fra var de yngste i landsdelen inviteret til aktivitetsdag med temaet ”Sille og Sigurd - hvad skal du være når du bliver stor?”. De kunne prøve at være pilot, brandmand, maler, videnskabsmand og meget andet. Her en gruppe fra Frederiks. Foto: Privatfoto

FDF Aktivlejren, som er nr. 41 i rækken, arbejder som resten af FDF på at give børn og unge er ståsted at møde verden fra. Et ståsted, hvor FDF ruster nye generationer til at møde livets udfordringer, finde fællesskaber og tage ansvar for den verden, de er en del af.

Lejren startede med en fælles festlig og stemningsfuld aftengudstjeneste med præst Lone Primdal fra Års. Her var slik- og rugbrødsdyr, nadver og god musik.

Hjemmefra havde deltagerne valgt sig ind på en gruppe, de godt kunne tænke sig at være en del af, og der var mange valgmuligheder. Der var blandt andet mulighed for at vælge sig ind på: Friluftskøkkenet, Skurkeakademiet, Fotogruppe, Sund slik, Sæbekassebiler, Kano og kajak, Klatring og mange andre spændende grupper.

Mens børnene var ude i deres gruppe aktiviteter, havde deres ledere fri til at mødes med bekendte og samle op på gode minder, da deres eneste opgave var at sørge for mad og overnatning på lejrpladsen.

Lørdag aften var der festlig underholdning og et natløb, for alle de friske FDFere, der trodsede vejrgudernes regnvejr.

Lejren sluttede søndag med en stor fælles aktivitet med masser af fede poster med leg, sjov og spas, hvor der blev uddelt point i form af balloner, og der blev kæmpet intenst om sejren.

En lejr som denne, der har eksisteret i mere end 40 år, er noget af en præstation og noget helt fantastisk for de, der deltaget. Her får man masser af FDF-oplevelser for livet. Mange af lederne har selv være deltagere i lejren for 10, 15, 25 ja 40 år siden.

De 15-18 årige var i øvrigt også denne weekend på Sletten. De fik leder erfaring og dygtiggjorde sig indenfor forskellige FDF kompetencer, for eksempel at blive klogere på sig selv i forhold til valg konsekvenserne af de valg, man tager.