Madpakkefif på Karup Skole

03. oktober 2019, 08:25
Børn fra Karup Skole og deres voksne fik forleden gode tips til den sunde madpakke. Foto: Susanne Ruskjær

Karup Karup skole har i samarbejde med sundhedssatellitten og Rema 1000 afholdt madpakkeworkshop for indskolingsbørn, deres forældre og søskende. Her var der gode fif til madpakken udfra madpakkehånden, og børnene kunne sammen med forældrene lave madpakken til næste dag.

Det var en stor succes, fortæller Susanne Ruskjær, afdelingsleder på Karup Skole. Der var mange forældre, der mødte op og gav sig tid til at kigge på ”madpakkehånden” og på hvordan den kan inspirere til, hvad der skal i madpakken. Forældrene kommenterede også, at det var dejligt at se, at deres børn turde prøve nogle nye ting i madpakken, som de ellers ikke har mod på. Det gjaldt for eksempel rå blomkål.

Madpakkehånden

Skulle du have lyst til at tænke Madpakkehånden ind næste gang, du skal sørge for madpakke, så er dens fem fingre en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken. En lækker, varieret og sund madpakke indeholder nemlig varer fra fem madvaregrupper – en for hver finger.

Hånden består af:

Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød

Grønt – snackgrønt, salat eller pålæg

Pålæg – kylling, kød, ost eller æg

Fisk – mindst en slags fiskepålæg

Frugt – det friske og søde

Madpakkehånden gør det nemt at huske på madpakken, både når vi køber ind, og når vi skal smøre madpakken. Det er den samme huskeregel, uanset hvem madpakken er til. Det handler bare om at huske på de fem fingre, så kan man sammensætte en lækker, sund og varieret madpakke.