Nu begynder renoveringen af Alhedestien

05. oktober 2019, 10:38
Det holder ikke ret længe, selvom kommunen af og til lapper huller på Alhedestien. En omfattende renoverering med asfaltbelægning er i proces. Foto: Pia B. Jakobsen

Alhedestien I foråret kunne en repræsentant fra Teknik og Miljø, Viborg Kommune oplyse, at kommunen havde besluttet at bruge et puljerestbeløb på at igangsætte en istandsættelse af Alhedestien, som blev belagt med SF sten tilbage i 1996, og idag benyttes både af pendlere, motionister og cykelturister. Trods jævnlige reparationer af de værste huller, bliver stien dårligere og dårligere at køre på, ligesom den med årene er blevet smallere, fordi græsset gror indover stien.

Nu kan Kaj Jensen, ingeniør ved Trafik og Veje oplyse, at renoveringsopgaven har været i licitation og påbegyndes i uge 40. Det bliver Vils Entreprenørforretning, der kommer til at udføre projektet. Puljerestbeløbet rækker til renovering af en strækning på omkring fire kilometer fra Gedhusvej og ind til Uhrevej i Kølvrå oplyser Kaj Jensen:

- Vi starter ved kommunegrænsen til Herning. Entreprenøren piller den gamle betonstensbelægning op, knuser stenene og genanvender dem i genopopbygningen. Stien asfalteres og bliver to meter bred, så den svarer til stibelægningen ind imod Herning.

Arbejdet forventes færdiggjort i løbet af oktober eller november afhængigt af vejrforholdene.

Viborg Kommune arbejder i øvrigt på at finde flere puljemidler, så hele stien kan blive renoveret.