Zoo besøg var et hit

23. september 2019, 15:33
Børnene fra Børnehuset i Kølvrå nød dagen i Haunstrup Zoo. Både små og store dyr var spændende. Foto : Privatfoto

Kølvrå Børnehave afdelingen, Børnehuset i Kølvrå, har traditionen tro været en tur i Haunstrup Zoo. Og igen var turen en stor succes for både børn og voksne.

Op til turen havde børnene lært om dyrene, hvor de bor, når de lever vildt, hvad de spiser og meget andet. Børnene havde søgt viden på ipads, kommet med deres egen viden, kigget på verdenskort og læst i Børnehusets bøger. Derfor glædede de sig rigtig meget til turen og var fulde af forventninger gennem hele processen.

- Bussen kom og hentede os om morgenen, fortæller institutionsleder Susanne Franz Jensen. Det er helt klart her turen begynder for børnene. Begejstringen er der allerede, når bussen kommer, og turen dermed er begyndt, fastslår hun. Der er så mange snakke og spørgsmål.

Fodrede og klappede

Ved ankomsten til Haunstrup Zoo blev børnene delt op i små grupper, som spredte sig ud over parken. Nogle gik til krybdyr huset og fik lov til at røre ved slangerne. Andre gik til søbjørnene, og så moren give den lille unge mælk. Hele parken blev undersøgt, og både dyrene og legepladserne var et hit. Nogle af dyrene måtte børnene fodre med gulerødder og klappe, og andre skulle der holdes lidt afstand fra. Vejret var ikke specielt godt men det ænsede børnene ikke. De nød bare turen i fællesskabet med deres venner. Der blev også tid til en rundtur i toget. Her så børnene så en del af parken igen og syntes, at det var super sjovt at køre i toget.

Dyrepassersnak

En af børnegrupperne fortalte begejstret om, hvordan tapieren bruger det sammen bassin til karbad og toilet. Samme børnegruppe var så heldige, at en af dyrepasserne lige skulle til at gøre rent, da de kom forbi. Det var spændende. De stoppede op og ventede spændt på, at han fik skruet vandslangen sammen, så han kunne spule alle pølserne sammen og tage dem op på minilæsseren. Nu var der lejlighede til at stille rigtig mange spørgsmål til dyrepasseren: Hvorfor han brugte en minilæsser, hvordan han fik det samlet op, og hvor det skulle hen.

Efter turen er det planen, at børn og voksne går i gang med at lave forskellige udtryk fra turen, fortæller Susanne Frantz Jensen. Der bliver lavet kollager, sat dyr op i vindueskarmen og samlet sammen i naturen til at lave indhegning, underlag, mad og meget andet, så det hele til sidst kan blive en mini udstilling af, hvad børnene har lært og oplevet gennem forberedelserne til turen og på selve turen med de oplevelser, det gav.

Tak til Aktiv Karup

Susanne slutter sin fortælling om turen til Haunstrup med at sige tusind tak til Aktiv Karup, som med deres bidrag på 3000 kroner gjorde det muligt at tage afsted. Susanne takker også for opbakningen fra forældrerådet, som havde lavet en kasse til frivillige og anonyme donationer – og tak til sponserende forældre.

- Det har som altid givet børnene en kæmpe oplevelse i fællesskabet og en masse læring og minder, som de kan tage med sig videre.