Viborgs landdistrikter er værd at besøge

Med projektet ’Turist i egen kommune’ har Viborg Landsby-sammenslutning (VibLand) sat sig i spidsen for at skabe større synlighed omkring turistmål i oplandet

10. september 2019, 08:10
Viborg Kommunes landdistrikter har meget at byde på. Her Kongenshus Hede. Foto: Pia B. Jakobsen

Lokalturisme I maj måned blev projektet ’Turist i egen kommune’ for alvor skudt i gang ved et møde i Hald Ege. Meningen med projektet er at skabe en platform, der kan binde de lokale kulturskatte sammen, så lokale og turister kan få fantastiske oplevelser i omegnen af Viborg.

- Viborg er en guldgrube af spændende aktiviteter og naturskønne oplevelser. Vi arbejder på at trække de stedbundne potentialer frem i lyset og synliggøre de lokale oplevelser, der måske ikke er kendt af alle. Det kunne for eksempel være en oversigt over de mange flotte legepladser, stisystemer, shelterpladser eller gårdbutikker eller andre seværdigheder, forklarer formand for VibLand, Lone Kastberg.

Kompetent bistand

For at løfte projektet har foreningen nu allieret sig med Britta Leth, der som turismekonsulent og tidligere turistchef i Viborg Kommune har et stort kendskab til de spændende steder og aktiviteter, der er rundt om i kommunen.

- Britta er vant til at arbejde med turisme på tværs. Vi var ikke i tvivl om, at Britta skulle med, for hun har lige præcis de kompetencer og den erfaring, der kan give masser af inspiration til oplevelser, så borgerne i Viborg Kommune får lyst til at opsøge spændende, lokale oplevelser i kommunens enorme landdistrikt, siger Lone Kastberg. Britta Leth glæder sig rigtig meget til samarbejdet:

- Viborg-egnen har en unik og alsidig natur samt enestående historiefortælling, og jeg brænder for at udbrede kendskabet om dette, fortæller hun.

VibLand har samtidig tilknyttet en journalist, der skal stramme op på den skriftlige formidling, skabe større synlighed i medierne og bidrage til italesættelsen af de mange lokale kulturperler.

Næste møde i projektet ’Turist i egen kommune’ foregår onsdag d. 11. september i Taarup forsamlingshus, hvor Britta Leth bliver præsenteret for deltagerne og kommer med et oplæg til, hvordan man kan arbejde videre med projektet.

Alle borgere i Viborg Kommunes landdistrikter er velkomne til at deltage, også selvom ens landsby ikke er medlem af VibLands repræsentantskab. Tilmelding er dog nødvendig, og det kan ske til info@vibland.dk.