Støt kræftramte børn og unge

På fredag 30 august samles Karup Skole, børnehaverne og dagplejerne i Karup for at løbe penge ind til kræftramte børn. Lørdag kan de voksne bidrage.

30. august 2019, 08:06
Fredag løber alle skolebørn, børnehavebørn og dagplejebørn for Foreningen Cancerramte Børn. Den skoleklasse, der opnår flest omgnge vinder den gyldne løbesko. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup Det er foreningen Cancerramte børn, Motion for livsglæde, der står bag. Og i Karup er det for ottende år i træk Jane Kongsted, der står som tovholder.

Fra morgenstunden er der for børnene på Karup Skole foredrag ved Sebastian og hans far. De fortæller om Sebastians sygdomsforløb og om hans kamp mod kræften. De to vil også lørdag i Jethallen fortælle de fremmødte om den hjælp, de fik af blandt andet Foreningen Cancerramte Børn - FCB, hvis primære arbejde består i at støtte kræftramte familier og arrangere aktiviteter for dem. Børn i kemobehandling skal beskyttes mod smitsomme sygdomme og infektioner, da de ofte har lavt immunforsvar. De må som regel passes i hjemmet og ikke gå i skole/daginstitution. Det kan derfor være meget ensomt for hele familien.

Klokken 10-11 fredag løber børnene. Mange har fået sponsorkontrakter med hjemmefra. Lørdag fortsætter sponsorløbet, og Jane Kongsted opfordrer til, at man finder sin egen sponsor - gerne flere og deltager på det niveau, man nu kan. Man kan i øvrigt også vælge at melde sig til dans sammen med energiske instruktører.

Karup er topscorer

87.743 kroner. Så mange penge løb børn og voksne ind til Foreningen Cancerramte Børn i 2018. Det betød også, at Karup for femte år i træk har været top scorer på landsplan. Mon den succes kan gentages?

Foruden motion og hyggeligt fællesskab, er lokkemidlerne på lørdag auktion med en masse flotte ting, tombola, gevinster på entré armbåndet - og ikke mindst en god buffet til frokost.