Byfest i Karup

KKIK er hovedarrangør af Byfesten i Karup og udvider med nye aktiviteter i år. Der er nok at se til for de 150 frivillige fra KKIK, som deles om 200 vagter a fire timer i løbet af byfesten

21. august 2019, 13:23
1 af 2 Til byfesten i år er der foruden grisefest fredag aften også ølsmagning lørdag. Også de helt små producenter er med. Foto: Malthe Broe
2 af 2 Lørdag er der bagagerumssalg og outlet, hvor byens butikker står klar med særligt gode tilbud. Foto: Malthe Broe

Karup Byfesten åbner tirsdag den 20. august i Multisalen med smagsprøver på gymnastikafdelingens voksenhold.

Den Store Bagedyst onsdag skal nok tiltrække en masse slikmunde. Der dystes i to kategorier – den mest velsmagende kage og den flotteste kage. Kagen skal være hjemmebagt, og der skal være nok til 15 personer, da publikum også er med til at bedømme kagerne.

Børnediskotek og ungdomsdiskotek fredag aften er flyttet fra Forsamlingshuset til pladsen ved Karup Skole. Der kan købes sodavand, slik og chips i baren. En gruppe unge frivillige fra KKIK vil sørge for underholdning og betjening af baren på Børnediskoteket. Ungdomsdiskoteket eller posefesten er blevet til i et samarbejde mellem forældregruppen i den nu afgåede 9. klasse og KKIK. Her er det forældrene og andre voksne, som står for underholdning og betjening af baren.

Streetfighterturneringen lørdag er udvidet til også at have en børneturnering. I år er der turnering i tre discipliner mod normalt to. I år konkurreres i både floorball, fodbold og høvdingebold.

Søndag bliver spejdernes dag i Lunden med snobrød ved bålet og høj puls ved fitness-området.

Traditionen tro

Karup Å løbet havde deltagerrekord sidste år. Den rekord håber KKIK løbeafdeling at slå i år. Starten bliver torsdag fra Karup Skole på Genvej. I år bliver der kun én rute, som kan gennemløbes alle de gange, man orker. Der er fem distancer at vælge imellem med børne mini marathon på 4,22 kilometer som årets nyhed.

Anderæset søndag bliver det største anderally nogensinde. Løbet i år er med hele 700 ænder, der skal konkurrere om de gode præmier. Anderallyet bag skolen er en sikker publikumstræffer og det kan være svært at få plads, så kom i god tid. På trods af det kolde vand i Åresvad Å mangler der aldrig vikinger til at fange de undvegne ænder efter løbet.

Favoritter

Blandt børnenes favoritter bliver sikkert hoppeborgen og gratis is fra REMA lørdag. Børnediskotek ved skolen fredag aften og børnestreetfighter turnering lørdag er også med på top ti listen.

De voksnes favoritter skal sikkert søges i aktiviteter forbudt for børn. Som Grisefesten fredag aften og ølsmagning lørdag. Der bliver hele to telte med ølsmagning. Et telt med de mere etablerede mikrobryggerier og et telt med de helt små ølbryggerier på hobbyplan. Bare i Karup-området er der omkring 25 hjemmebryggerier, så der bliver noget for enhver smag. En polet giver en smagsprøve på ti centiliter øl.

God byfest!