VM bronze til Martin Olesen, Frederiks

Martin Olesen har gjort det igen. En hofteoperation hindrede ham ikke i at spille sig til en VM medalje i badminton

23. august 2019, 07:57
Kæmpe til lykke til Martin Olesen, der vandt bronze i VM i badminton i aldersgruppen +55. Foto: Privatfoto

Badminton Tandlæge Martin Olesen, Frederiks, er netop hjemkommet fra VM i badminton for veteranspillere mellem 35 og 75 år i Katowice i Polen. Det er en event, som repræsentanten fra BWF (Verdensbadmintonforbundet) i sin åbningstale kaldte »the biggest event in the history of badminton«. 1511 spillere fra 56 forskellige nationer spillede i otte dage om guld, sølv og bronzemedaljer.

Der blev konkurreret på alle niveauer og i tilgift knyttet venskaber på kryds og tværs over hele verden, fortæller Martin Olesen, som i 2013 vandt titlen som verdensmester i både single og double. Dette stævne havde Martin dog særligt set frem til længe:

Mit mål har været at bevise overfor mig selv, at det kunne lade sig gøre at vinde en VM-medalje i single efter en hofteoperation. Det kender jeg ikke nogen fortilfælde af.

I singlerækken i aldersgruppen +55, stillede 74 spillere op. Det tog seks dage for Martin at spille medaljen. Han vandt flere sejre i de indledende kampe, og sejrede i kvartfinalen over den regerende verdensmester, Pornroj Banditpisut, fra Thailand. I semifinalen var kræfterne dog brugt op, og det blev et nederlag til den senere verdensmester, Geir Storvik fra Norge. Målet om VM medalje blev dog nået, og Martin kan nu kalde sig verdens tredjebedste badmintonspiller over 55 år.

- Det er et resultat, jeg ikke drømte om, var muligt inden hofteoprationen. Jeg mærkede dog også den begrænsning dette indebærer, da både guld- og sølvmedaljevinderne er spillere jeg tidligere har vundet over inden hofteoperationen, fortæller en tilfreds Martin.

Martin deltog også i herredouble sammen med sin makker, Morten Christensen fra Sorø. I tredje runde slog de et stærkt thailandsk par i en gyserkamp efter at have overlevet syv matchbolde med 14-21 22-20 26-24, men i kvartfinalen blev det så til et knebent nederlag i tre sæt til norske Storvik og hans danske makker, Henrik Madsen. I double var der altså ingen medaljer denne gang.

Men alt i alt en kæmpeoplevelse sammen med tidligere bekendtskaber og venner fra hele verden, slutter Martin Olesen sin beretning.