Lokale kunstnere udstiller i Mønsted Kalkværk

05. august 2019, 09:18
Susanne Ahrenkiel, Almind, er blandt udstillerne i Mønsted Kalkgruber. Hun er en alsidig kunstner, der både maler, laver bronzeskulpturer og med motorsaven laver hun både store træskulpturer og træhjerter som dette. Foto: Privatfoto

kunstudstilling I perioden fra den 3. til den 18. august kan besøgende i Mønsted Kalkgruber se keramik, genbrugskunst, malerier og meget andet kunst i og omkring det gamle kalkværk. Det er de lokale kunstnere Beth Sloth Larsen, Berit Kvorning, Susanne Ahrenkiel og Anders Ramsing Vestergaard, som fylder kalkbrænderiet ud med spændende og overraskende værker fra recyclingens og kreativitetens univers.

Beth Sloth Larsen har sit eget Galleri Borris ved Sparkær, hvor hun og hendes mand Carsten Bach dels udstiller egne værker, dels sælger loppefund, og besøgende kan gå på tingfindertur. Beth arbejder meget i genbrugsmaterialer, som hun finder på sine ture ved stranden og ved sine mange besøg på genbrugspladser og ude i naturen. Det bliver til skulpturer og skrotbilleder, som afspejler vores smid-væk- kultur.

Anders Ramsing Vestergaard er nabo til kalkgruberne og arbejder fortrinsvist med gammelt jern og natursten, som kombineres iderigt til naturalistiske fugle og dyr. Andre genbrugsværker bliver til væsener, som er mere i fantasiens verden med finurlige finesser og underlige udtryk. Alt jern fra skrotbunken kan bruges og forvandles humoristisk til glæde for øjet.

Birgit Kvorning er uddannet keramiker og billedhugger. Værkerne er store organiske skulpturer med bløde former. Hendes kunstværker starter som en idé, som hun tegner en skitse af, mens hun lytter til noget god musik. Så laver hun en lille model. For måske holder idéen ikke, når man ser den fra andre sider. Så det er ikke unormalt, at der går uger med at fremstille tingene.

Susanne Ahrenkiel er maler, skulptør og kunstformidler. Malerierne er en visuel tankeproces – fra det umiddelbare til det komplekse via linjen, fladen, teksturen og det bevidste farvevalg på lærredet eller papiret. Desuden laver hun skulpturer i bronze, og nogle gange hentes motorsaven frem og fantasien finder fri vej til små og store træskulpturer.

Der betales almindelig entre til Mønsted Kalkgruber til udstillingen.