30 års jubilæum med bid og hygge

Hele uge 30 er fødselsdagsuge og har som vanligt omdannet Tusågård Put and Take til en lejrplads for folk med hang til fiskeri, natur og hyggeligt fællesskab. I år kunne put and take området

01. august 2019, 10:43
1 af 2 Hygge og fiskeri er tæt forbundet hos Tusågård Put and Take. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 14 ørreder på fem timer. Charlie Jakobsen, Haderslev, vandt dagens præmie på 2000 kroner for at have fanget flest fisk i Tusågårds fiskekonkurrence onsdag aften. Foto: Pia B. Jakobsen

fiskeri Varmen er en udfordring. Men fiskefolket er alligevel mødt talstærkt op. De kommer fra nær og fjern. Mange er kommet til Tusågård Put and Take i næsten lige så mange år, som det har eksisteret. - Her er stille, søerne og åen ligger naturligt i et smukt landskab. Og fremfor alt er der masser af sultne fisk i vandet. I disse dage sætter Søren Mikkelsen, ejer af Tusågård Put & Take, 100 kilo ørreder i vandet om dagen. Her i varmen er han også nødt til hver dag at tilføje masser af koldt vand, så ørrederne trives.

I uge 30 er der fiskekonkurrencer fra mandag til torsdag - både morgen og aften. Fødselsdagsfejringen afsluttes med 40 timers nonstop fiskekonkurrence fra fredag til søndag. Her er indlagt en pause, der inkluderer helstegt pattegris og hygge lørdag aften. Sådan er det foregået i hvert fald de seneste 20 år, forklarer Søren med et glimt i øjet. Hygge og rart socialt samvær er en ikke uvæsentlig del af at fiske her.

Det var hans far, Jørgen Mikkelsen, der for 30 år siden startede put and take virksomheden med at grave et par grøfter med grundvand ud. To år senere overtog Søren virksomheden, og nu er der fire store søer samt Tusåen, som Søren også selv har gravet ud:

- Da min far startede for 30 år siden, solgte han lige så mange fiskekort på et halvt år, som vi sælger på en uge. Nu 30 år senere kommer der 12.000 gæster om året for at fiske, fortæller han. Det er en udvikling, Søren er helt godt tilfreds med.