Solråd og sommerglød

07. juli 2019, 15:43
1 af 2
2 af 2

sol Solen er livgivende, varm og dejlig. Den kan give fregner, glød og godt humør. Men solen er ikke ufarlig. Her får du gode råd til, hvordan du passer på din hud i solen – og hvordan du kan få sommerglød, selv når solen ikke er fremme.

Følg tre solråd

Når du bliver udsat for sol og solskoldninger, øger du risikoen for at udvikle kræft i huden. Det er derfor en god idé at følge disse tre simple solråd fra Kræftens Bekæmpelse:

Skygge

Solhat

Solcreme

Om sommeren er solens UV-stråling stærkest mellem kl. 12 og 15. Faktisk bliver du her udsat for næsten halvdelen af en dags UV-stråling. Det er derfor især vigtigt at søge skygge i dette tidsrum.

Brug svanemærket solcreme

Når du skal bruge solcreme, er det en god idé at vælge en svanemærket variant, da den lever op til skrappe kemikaliekrav. Svanemærkede solcremer er uden parabener og andre stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. De indeholder ikke konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende. Og de er fri for mikroplast.

Godt for dig og koralrev

Svanemærket har i mange år forbudt UV-filtrene Benzophenone-3 og Ethylhexyl Methoxycinnamate, da stofferne er på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Og alle stofferne på denne liste er forbudte i svanemærkede plejeprodukter.

Nu viser nyere forskning, at de to UV-filtre ikke kun er et skidt valg for mennesker, men også for koralrev. Solfiltrene ændrer nemlig korallernes dna og forårsager hormonforstyrrelser, som får unge koraller til at dø.

Giv din vinterhud lidt sommerglød

Det kan kræve mod, når man for første gang på året skal lufte sine bare ben efter en lang og mørk vinter. Hvis du vil gøre overgangen lidt blidere, kan du bruge en svanemærket selvbruner. Og med selvsamme selvbruner kan du få sommergløden til at holde længe – måske endda hele året.