463 mountainbike ryttere kørte Hærvejsløb fra Frederiks

05. juli 2019, 08:51
1 af 2 Der var godt fyldt op med mountainbikes i Frederiks lørdag morgen. DGI havde for tredje gang valgt Frederiks som start sted for de mountainbikeryttere, der kørte 40 kilometer af Hærvejsruten. Foto: Privatfoto
2 af 2 Sol, sommer og varme til cykelrytterne. Her på Alhedestien. Foto: Pia B. Jakobsen

Hærvejsløb Lørdag var der gæster i Frederiks og på alle de mindre veje i lokalområdet. Ikke mindre end 463 mountainrytter ryttere startede fra Alhedehallen på en 40 kilometer rute igennem skove, bakker og dale med mål på Paradepladsen i Viborg sammen 6000 andre cyklister og vandrere.

- Vi havde en fantastisk dag med glade mennesker. De første tre damer fra Tønder kom klokken 6.30 for at være klar til starten kl 9.30 fortæller Marianne Døssing, AIF gymnastik og motions afdeling.

I Alhedehallen blev der serveret morgenmad til alle 450 gæster, hvorefter Tawi sendte rytterne afsted i grupper af 50. AIF ungdoms mountainbikehold stod med ko klokker og fik alle ryttere sendt afsted på festlig vis.

Cykelrytterne fra Frederiks flettede senere på ruten sammen med godt 2400 andre mountainbike folk ude i Stendal skoven, hvor der var en stor fælles rasteplads til rytterne. På vejen mod Viborg hen over Stanghede mødte rytterne det for i år nye overraskelses depot »bagerstop«. AIF gymnastik afdeling var hoppet med på Hærvejsløbsholdet og løste opgaven flot med at servicere rytterne der. Prikken over i´et var det skønne sommervejr.

- Alle var glade og tilfredse, slutter Marianne Døssing.