Spændende sommerferieplan

Der venter Mads Emil Jensen, Karup, en ganske særlig sommerferie. Sammen med 350 danske spejdere skal han på verdensjamboree i USA. Her skal de mødes med 56.000 spejdere fra hele verden

08. juli 2019, 14:53
Mads Emil Jensen kan lide udfordringer og eventyr. Lige nu er han på vej til USA for at deltage i verdensjamboreen sammen 56.000 spejdere fra hele verden. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup Det er godt et år siden, at Mads Emil tilmeldte sig spejdernes store spejderlejr verdensjamboreen. Lejren er for 14-16 årige spejdere og løber af staben hvert fjerde år. I det forløbne år har Mads Emil deltaget i tværkorpslige forweekender sammen med 23 andre spejdere fra det midtjyske. Det har handlet om teambuilding og samarbejdsøvelser. Og så selvfølgelig at lære hinanden at kende, så man er tryg på rejsen og har nogle at dele oplevelserne med.

Den første del af den tre uger lange tur rejser alle 350 danske spejdere sammen. De er delt i tre hold. Mads Emil har tilmeldt sig natur turen. Andre er på kultur- eller historie tur. På programmet står blandt andet wild water rafting, klatring og vandring i en guldmine.

- Jeg kan bedst lide både fysiske og mentale udfordringer, fastslår han. Og så er han eventyr lysten. Det skal man også være, når det er første gang man skal ud og flyve, og flyveturen går om på den anden side af kloden.

56.000 spejdere

Verdensjamboreen foregår i år på et 250.000 km2 stort område i USA. Mads Emil kan se frem til en luksuriøs overnatning i hvertfald set med en dansk spejders øjne. Når han ankommer til lejren er teltet allerede sat op. Han skal bo i et otte mands telt men kun sammen med én kammerat.

- Vi er i Danmark vant til at tage ansvar og gøre det hele selv, forklarer han. I USA har man ikke de samme forventninger til de unge. Servicen er noget højere.

Mads Emil har været efterhånden været spejder i Karup i ni år. Foruden fællesskabet er styrken her netop, at alle lærer at tage ansvar.

- Hos De Danske Spejdere er det børn, der leder børn, forklarer Mads Emil. - Vi lærer at hjælpes ad, tage hånd om hinanden og håndtere pressede situationer.

I starten af august er Mads Emil er kommet retur fra verdens jamboreen. Han har lovet at tage nogle billeder og fortælle Ugeavisens læsere om sin tur.