Karup Spejderne går nye veje

Der sker rigtig meget hos Karup Spejderne. De har fået shelters, bålhytte og aktivitetsområde i Lunden i Karup, og der er mange andre tiltag på vej. Til august starter familiespejderne for de

03. juli 2019, 14:48
1 af 2 Spejderlederne Gorm Dupont og Morten Brunhøj foran de nye shelters og bålhytte i Lunden i Karup. Shelters og bålhytte må bruges af alle og kan på sigt reserveres på www.udinaturen.dk Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 En del af spejderidentiteten er at få spejdermærker. Et af disse mærker er BYGHERRE, hvor patruljen skal bygge noget praktisk. Foto: Privatfoto

Visit Som spejder i Karup handler det ikke blot om at kunne lave et bål, binde et råbåndsknob eller bygge en bro. Det allervigtigste ved at være spejder er at udvikle sig selv og hinanden. Det handler om at kunne indgå og bidrage til fællesskaber.

- Børnene skal have masser af succeshistorier med hjem fra spejder, siger spejderlederne Gorm Dupont og Morten Brunhøj samstemmende. Det er ikke forkert at fejle. Kun ved at prøve bliver man dygtigere.

Spejderne lærer også, at man ikke skal kunne alting selv. I en gruppe er der behov for mange forskellige færdigheder for at kunne løse opgaver. Alle har noget at bidrage med.

I skrivende stund er Karup Spejderne på en uges sommerlejr, som har krævet en del forberedelser. For eksempel skal de ældste spejdere selv lave maden, og de skal selv pakke alt køkkengrejet.

- Et år var der ingen gryder med, kun pander, griner Gorm. Det er svært at koge pasta i en pande. Men det lærer de jo så af.

Velkommen til de 3-6 årige

Nu kan også de tre til seksårige blive spejdere i Karup. Som noget helt nyt starter en familiespejder patrulje i midten af august. Normalt har spejderne ikke deres forældre med, men for denne aldersgruppe er det nødvendigt at have en voksen med. Spejderlederne glæder sig og har aktiviteter parat.

- Vi vil gerne have flere spejdere i alle aldre, forklarer spejderlederne Gorm og Morten.

- Vi vil også meget gerne have flere voksne hænder med. Og det er slet ikke nødvendigt at man har været spejder før. Vi hjælper hinanden. Desuden har DDS mange gode lederkurser.

Blod på tanden

Karup Spejderne har lige fået to shelters, en bålhytte og et stort klatre-aktivitets-område. Ønskelisten er stadig lang, men det har givet blod på tanden. De næste projekter bliver en ny klatrevæg med klatreudstyr, og der ansøges lige nu om at få penge til et nyt køkken i spejderhytten.

- Vi har også planer om at lave nogle lidt vildere aktiviteter, kommer det fra Gorm. For eksempel vil vi gerne genoplive Å-løbet og sejle med sivbåd på Karup Å.

Ved Å-løbet skal en blandet aldersgruppe selv lave en tømmerflåde til at sejle på Karup Å. Materialerne kan være alt fra trærafter til olietønder, siv fra åen, plastikstykker, eller hvad der nu er til rådighed. Å-løbet starter nedenfor Karup Kartoffelmelfabrik og slutter ved Hessellund Sø Camping. Undervejs er der opgaver, som skal løses i fællesskab af gruppen.

Radiospejd

Som de eneste har Karup Spejderne en Radiopatrulje, hvor der arbejdes med elektronik og radiokommunikation. Hver tirsdag aften samles patruljen i spejderhytten i Lunden. Der er både en VHF og en HF radio til rådighed, så der kan snakkes med andre radioamatører på alle radiobånd. Radiospejd deltager hver efterår i JOTA (Jamboree On The Air), som er en spejderlejr over radionettet. Det er den største spejderaktivitet på verdensplan med omkring 500.000 deltagere fra hele verden.

Har du lyst til at deltage hos Karup Spejderne, så skriv til kontakt@karupspejderne.dk. Vil du vide mere, så klik ind på www.karupspejderne.dk og www.dds.dk