Skelhøje er bevilget en gletscherhave

26. juni 2019, 14:17
Thomas Rosenslør foran det tidligere baneområde, som i dag rummer et grønt område og en lille legeplads til små børn. Nu skal området gøres til et naturligt stoppested for både byens borgere og de mange turister, der kommer igennem byen. Foto: Pia B. Jakobsen

Skelhøje Midt i Skelhøje langs med den nedlagte jernbane ligger et grønt område med en lille legeplads til mindre børn og ikke meget andet. Det vil Skelhøje Borgerforening gerne gøre bedre. De har derfor lavet en plan og søgt penge hos Viborg Kommune, som nu har bevilget 94.000 kroner til den sag.

Formanden for Skelhøje Borgerforening er superglad for pengene, og fortæller, at nok har han sendt en ansøgnign ind til Viborg Kommune med mange detaljer om, hvordan sådant et område kunne komme til at se ud, men der er også i ansøgningen pointeret, at der i første omgang skal laves workshops og møder med Skelhøje Borgerne, så alle folk får mulighed for at komme til orde og bidrage med gode ideer. Når man har været med i beslutningsprocesser, så tager man ejerskab, er filosofien generelt - også i Skelhøje. Området kalder Thomas Rosenslør i ansøgningen for »Gletscherhaven«.

- Skelhøje ligger helt unikt i Danmark. Landskabet omkring byen vidner om Danmarks sidste istid. Navnet er med til at rette fokus mod en ganske særlig historie, forklarer Thomas Rosenslør.

I skrivende stund er det endnu ikke fastlagt, hvornår der bliver afholdt workshops. Kunne det nås inden sommerferien, ville det dog være ideelt. Pengene skal bruges i 2020, så det er med at få nogle ideer på bordet så hurtigt som muligt.