Åbne atelierdøre 15. og 16. juni er også lokalt

13. juni 2019, 08:27
Bent Jessen, Birgitte Steenbeck og Rie Klit udstiller på Fallesgårdevej 13. Foto: Jan Herold

Uhrevej I den kommende weekend er der åbne atelier døre. Her på egnen anbefales det at kigge forbi Fallesgårdevej 13 ved Grønhøj, hvor Bent Jessen, Birgitte Steenbeck og Rie Klit åbner dørene på for at vise deres kunst frem. Bent og Rie har værksted i Grønhøj, og her er god plads til, at værkerne kan præsentere sig.

Bent Jessens masker i granit præsenterer sig godt på gårdspladsen, hvor deres magiske udtryk kan give fantasien frit løb. Bents fine bronze støbninger kan ses inden døre i galeriet, hvor de kan opleves i samspil med Rie og Birgittes værker.

Birgitte Steenbeck beskriver sit udtryk som nordisk og ynder at trække den nordiske stemning ind i det danske landskab. Hun laver også portrætter i tekstil og filt. Materialet giver her billederne et helt særligt fængslende udtryk.

I det lyse atelier præsenterer Rie Klit sine farverige billeder. Hun bevæger sig i hele farvespektret med malerier af den rolige natur på egnen over til billeder med samvær og nærhed mellem mennesker til malerier med gådefulde, underfundige kvindefigurer.

Foruden kunsten bydes der også på lidt for ørerne, da de nu ældre herrer fra 70´ernes ungdomsorkester ”The Pets” giver et par numre i løbet af dagene. Jan Herold, som lægger hus til sammen med Rie Klit, foreslår, man tager madkurven eller kaffekanden med og slår sig ned for en stund på gårdspladsen eller i teltet i haven.

Også Galleri Faust, Fallevej 2 i Finderup holder åbent i weekenden. Her udstiller ni kunstnere malerier og decoupage. Blandt kunstnerne er de lokale Gitte Nødskov, Per Bødskov, Peter Urhskov, Inge Jacobsen, Britta Bomholt Lykkeskjold og Lissy Nanna Siig.

Har du lyst til oplevelser for både øjnene og for sjælen, kan du starte ovennævnte steder. Er der energi til mere, udstiller i alt 57 kunstnere rundt omkring i Viborg kommune.