Vi har en plan

09. juni 2019, 15:36
Skoleleder på Frederiks Skole, Martin Rovsing Mose, foran det grønne område, der nu er lagt en plan for. Foto: Pia B. Jakobsen

Frederiks Græsset gror på området overfor Frederiks Skole. Der, hvor der tidligere lå SFO og lærerboligheder. Og der er nu også planer om mere end græs.

- Der er ikke mere, der skal besluttes. Nu skal det bare udføres, fortæller skoleder Martin Mose Rovsing.

Elevrådet vandt i 2018 en pulje penge af Viborg Kommune. Elevrådet har besluttet, at de penge skal bruges til en totempæl med tolv stammer omkring samt tre tipier. Det bliver sat op i tilknytning til spejdernes hus.

I forbindelse med fejringen af Frederiks Skoles 60 års jubilæum modtog skolen en del af overskuddet fra festen nemlig 100.000 kroner. De penge skal også snart få ben at gå på. Et udvalg af personale, forældre og skolebørn har besluttet, hvordan pengene bliver til gavn for flest mulige.

Tæt på det eksisterende bålhus skal der laves en overdækket undervisnings-/ spiseplads med bord bænkesæt. Placeringen er allerede markeret med pæle i græsset. Martin Rovsing Mose håber, at byggeriet kommer i gang inden efteråret.

En anden og meget væsentlig plan er at etablere en cykelsti fra Nørregade og tværs ind over den nye græsplæne, så cyklisterne særligt om morgenen kan køre direkte fra cykelsti og til cykelskuret. Som det er lige nu, skal alle cyklister køre på samme vej som bilisterne, der sætter deres børn af på »kys og kør« pladsen.

- Det er ikke holdbart, konstaterer Martin Rovsing Mose og glæder sig over, at de har fået lokale midler til at gøre noget ved situationen.

Ud imod Nørregade er der lige nu fortsat byggeplads, hvor der er lagt en masse stabilgrus. Martin Rovsing Mose regner med, at stabilgruset bliver liggende, og man etablerer en P-plads ud mod vejen.

Hele området skal selvfølgelig afskærmes med beplantning. Det kommer til sidst.