Klar til lørdag

Så er Thorning Friluftsspil klar til premiere på årets forestilling ”Ronja Røverdatter”

30. maj 2019, 08:37
Fra på lørdag og ni dage frem kan man opleve Ronja Røverdatter på friluftscenen i Thorning. Foto: Erik Lyngsøe

Thorning Astrid Lindgrens fængslende historie tilsat Sebastians dejlige musik har resulteret i en af vor tids største familiemusicals. En klassiker, der skal ses.

34 skuespillere fra 6 – 68 år er efter flere måneders øvning under vejledning af professionel instruktør, koreograf og korledere klar til at vise deres kunnen og performance på scenen. Det samme er backstagekoret med de rutinerede sangere, der firstemmigt giver fylde og klang til sangene.

Syholdets fingersnilde damer har endnu engang fremtryllet imponerende og meget forskellige kostumer til Ronja, Birk, alle røverne samt Grådværgene, Heksefuglene, ”de Underjordiske” og de løjerlige Rumpenisser. Kun dyrekostumerne er lejede. Af og til med sved på panden, når der ikke blot skulle fremstilles to men hele 6 komplicerede heksefugle og et langt ”røverrær” skulle have ekstra lange bukser.

Scenografen har igen udtænkt en fabelagtig kulisse, der sammen med skoven omkring scenen skaber en autentisk fornemmelse for Ronja og Birks eventyr.

Lydforholdene er optimale og justeret ind til hver enkelt skuespiller og backstagekoret, idet der er købt professionel hjælp til den udfordrende opgave. Alle mikrofoner indstilles i samarbejde med friluftsspillets erfarne lydfolk.

Vejrguderne er taget i ed – så skulle man få hedeslag eller andet ubehag, så kald på Thornings GULE VESTE – nej, nej, det er ikke noget politisk, som man i disse valgtider måske kunne forledes til at tro; men det meget kompetente samariterhold - endda med egen paramediciner og læge.

Køb billet og nyd et par timer i Ronja og Birks middelalderunivers med dejlig is til børnene og liflig ”Jens Langkniv øl” fra Thorning Bryghus til de voksne, når ”Ronja Røverdatter” opføres syv gange fra den 1. – 9. juni på Friluftsscenen i Thorning. Se annoncen andetsteds i avisen.