Ronja, Birk og rumpenisserne i skoven

Skuespiltruppen bag Thorning Friluftsspils årlige forestilling ”Ronja Røverdatter” øver nu flittigt udendørs på Friluftsscenen

23. maj 2019, 15:19
Børn og unge fra omegnen er snart klar til at spille Ronja Røverdatter på friluftsscenen i Thorning. Foto: Pressefoto

Thorning De krævende hovedroller som Ronja og Birk spilles af henholdsvis den 18-årige Lucca Duff, Herning og den 17-årige Oliver Skøtt, Holstebro. De tager udfordringen helt roligt og glæder sig til at vise det endelige resultat. Begge er meget ambitiøse og har som erklæret mål på sigt at kunne leve af skuespil. De to har et langt ”synderegister” af medvirken i små og store roller på mange forskellige teatre. At begge målbevidst går efter at søge optagelse på skuespilskole eller musicalakademi, er helt i tråd med Thorning Friluftsspils ønske om at være rugekasse for de store teatre. Lige nu passes gymnasiet, hvor eksamen står for døren.

Oliver konstaterer, at det er rigtigt sjovt at spille i Thorning – meget bedre end på de etablerede teatre, hvor alt er meget produktminded. Her bruger Friluftsspillet tid på at skabe fællesskab og venskab, så de agerende får et godt forhold til hinanden. Det er ret vigtigt, når man skal stå på scene sammen og yde det ypperste. Den nyligt afholdte ”Midtvejsfest” styrkede i den grad båndene mellem de agerende.

Lucca fortæller, at hun nemt lever sig helt ind i karakteren i rollen og giver sig fuldt ud. Hun har som mål at give publikum den bedste oplevelse. Det er hendes debut med udendørsteater, så hun håber i sit stille sind på - om ikke solskin, så dog tørvejr i spilleperioden.

13 skolebørn i alderen 7 – 15 år spiller de små finurlige Rumpenisser. Mange af børnene har tidligere været med som statister på forskellige teatre, i film og reklamer. Enkelte er med for første gang. Nogle af dem går til musik- og danseundervisning i deres fritid.

Alle glæder sig til at komme til øvetimerne, hvor de hygger sig sammen og nyder hinandens selskab. De er allerede dygtige til deres dansenumre og står trippende klar til at synge: ”Hvoffe Det Da`?”