Flot arrangement hos ATC Karup

Air Traffic Control afholdt for nylig info møde for alle privatfly i Danmark

22. maj 2019, 08:37
Civile fly var fornylig inviteret til infomøde hos ATC i Karup. Foruden information om adfærd i luftrummet over Karup var der airshow og rundvisning. Foto: FLV fototjeneste

Karup Det handlede om luftrum, gode flyvevaner og en opfordring til hellere at kalde een gang for meget end een gang for lidt, da ATC Karup havde besøg af flyveklubber fra hele Danmark en kølig dag i maj.

Der er kun et lufttårn til alle fly, og luftrummet over flyvestation Karup er ikke bare geografisk stort, det er også travlt. Foruden en del fly af både militær, erhverv og privat art er her også landets største helikopterenhed. Derfor er det vigtigt, at alle - også de mindre private fly melder deres ankomst til området, allerede når de befinder sig i yderzonen af luftrummet over Karup.

Foruden den mere seriøse information havde ACT tilrettelagt en aften med besøg i kontroltårnet og hos DMIs meterologer i vejrtjenesten. Der var opvisning af både redningshelikoptre samt af mindre flytyper. De store brandbiler var kørt frem og det samme var de gamle Draken fly.

Tilslutningen til aftenen var da også overvældende. 30 mindre fly var det maksimale, der kunne lande i det afsatte tidsrum, så mange havde så valgt i stedet at tage bus eller bil, så de alligevel kunne deltage i aftenens arrangement.

Det var første gang, at ATC har lavet et informationsmøde i kombination med et åbent hus arrangement. ATC har tidligere været rundt og besøge de private flyklubber. Den foreløbige evaluering tyder dog på, at det ikke er sidste gang, at informationen kommer til at foregå på ejen grund.