Brandfolk kæmpede med brand i dagevis

15. maj 2019, 08:18
En brand opstået i en silo på Karup Kartoffelmelfabrik betød flere dages arbejde i døgndrift for Midtjysk Brand og Redning. Foto: Midtjysk Brand og Redning

Karup Tirsdag eftermiddag udbrød der brand i en 30 meter høj silo på Kartoffelmelfabrikken i Karup. Udrykningsenheder fra både brandstationen i Karup samt Viborg blev kaldt ud. Ifølge Jesper Hesselberg, indsatsleder hos Midtjysk Brand og Redning, blev det også nødvendigt at rekvirere skumvæske fra flere stationer, fra beredskabsstyrelsen og fra flyvestation Karup for at få dæmpet branden, som først kom under kontrol sidst på aftenen tirsdag. Brandmændene blev dog på stedet hele natten for at sikre sig imod, at branden blussede op igen.

Jesper Hesselberg oplyser, at branden sandsynlivis er opstået, fordi et leje i en snegl nederst i siloen er brændt sammen.

De sidste brandmænd kørte først fra Karup Kartoffelmelfabrik torsdag eftermiddag. Først da, havde man fået tømt siloen så meget, at brandfolkene var sikre på, at der ikke var mere, der ulmede.

Nu venter der så Karup Kartoffelmelfabrik et større oprydningsarbejde samt en renovering af siloen.