Forbedret ruteprogram til København

Midtjyllands Lufthavn indfører forbedret ruteprogam til og fra København

14. maj 2019, 08:02
Midtjyllands Lufthavn tilbyder nu to eftermiddagsankomster, så man kan komme hurtigt hjem fra arbejdet i København. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup Lufthavnen i Karup får ekstra ankomst i hverdagens myldretid. Tidsrummet fra klokken 16.00 til 19.00 er sammen med morgentrafikken det mest travle i hverdagen. For at imødekomme den store efterspørgsel på afgange i dette tidsrum, har Midtjyllands Lufthavn i samarbejde med DAT rokeret i de daglige afgange. Det betyder, at hverdagens pendlere nu kan lande i Karup både klokken 17.20 og klokken 18.40 mandag til fredag. Tidligere havde lufthavnen to ankomster fra København midt på dagen. Det betød, at forretningsfolk og hverdagspendlere havde svært ved at nå deres gøremål i København, og derfor valgte at tage bilen i stedet.

Dialog og efterspørgsel er årsagen til ændringerne

- Vi er til for at skabe de bedste muligheder for vores rejsende, og har derfor også haft løbende dialog med DAT om at tilgodese efterspørgslen på flere afgange og ankomster i myldretiden, udtaler lufthavnschef i Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen og fortsætter:

- DAT skal have deres afgange til at passe ind i et større program, men ønsker naturligvis også at imødekomme passagerernes ønsker. Derfor er vi selvsagt meget tilfredse med, at det nu er lykkedes at tilbyde en ekstra afgang fra Kastrup i det meget eftertragtede tidspunkt, da det betyder nogle endnu bedre muligheder for en hurtig og komfortabel transport af vores rejsende.

Flere pladser giver erhvervslivet en større fleksibilitet

Lufthavnen har tidligere oplevet, at udsolgte afgange betød fravalg af fly som transportsmiddel.

- Vi oplevede, at vores pendlere manglede et reelt alternativ, hvis afgangen klokken 17.40 fra Kastrup var udsolgt. At der nu er to alternativer sidst på eftermiddagen giver vores passagerer flere mulige afgange til hjemrejsen og bedre muligheder for at bestille pladser tæt op til rejsedagen, siger Frans Bjørn-Thygesen og runder af med positive forventninger til den nye afgang:

- Vi er sikre på, at det nye ruteprogram vil blive positivt modtaget af vores passagerer, og at det vil lette hverdagen for mange.