Ny forpagter til Kongenshus Kro og Hotel

Den 1. juli får Kongenshus Kro og Hotel ny forpagter. Efter mere end seks år træder de nuværende forpagtere Claus og Lene Mortensen tilbage og åbner døren for Marianne Brunhøj Frøik Laursen

03. maj 2019, 14:54
Den første juli får Kongenshus Kro og Hotel ny forpagter. Foto: Arkivfoto

Kongenshus Det mere end 100 år gamle Kongenshus Kro og Hotel ligger i den unikke og smukke hedenatur uden for Viborg. Her kommer den nye forpagter til at drive hotel og kro videre i samme ånd, som de snart tidligere forpagtere har gjort gennem godt seks år.

Frem til den 1. juli varetager de nuværende forpagtere, Claus og Lene Mortensen, kunder og gæster på sædvanlig vis. Bookinger efter den 1. juli vil blive overtaget af Marianne Brunhøj Frøik Laursen, således kunderne vil opleve en glidende overgang. Alle kunder, der har booket bespisning og/eller overnatning, vil blive kontaktet med henblik på at aftale eventuelle nye ønsker eller behov, fortæller Hedeselskabet i en pressemeddelelse,.

I dag driver Marianne Cafe Spangsbjerg i Viborg. En café hun overtog sidste år efter at have været ansat samme sted i en kort årrække.

- I cafeen arbejder vi med stor respekt for de gode, danske råvarer, og det er vores madfilosofi, at vi vil lave så meget som mulig fra bunden – også gerne økologisk. Som udgangspunkt er det også tanken at tage ’mad ud af huset’-konceptet fra Cafe Spangsbjerg med til Kongenshus Kro og Hotel, siger Marianne Brunhøj Frøik Laursen.

Marianne er uddannet slagter i år 2000 og har siden arbejdet i fødevarebranchen. Hun har taget en tillægsuddannelse som fødevareteknolog inden for kvalitet og udvikling. Efter stillinger som delikatesseassistent i hhv. Kvickly og Føtex kom hun til Cafe Spangsbjerg, hvor hun fungerer som administrativ chef.

Bestyrelsesformand for Kongenshus Mindepark, Lars Johansson, udtrykker stor tilfredshed med at kunne overlade forpagtningen til Marianne:

- Bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Marianne, hvor vi sammen skal videreudvikle Kongenshus Kro og Hotel med vægt på den høje kvalitet og service, som de tidligere forpagtere har opbygget.

Marianne fortsætter som forpagter af Cafe Spangsbjerg. Efter den 1. juli bliver det Marianne, der kommer til at have den daglige drift af begge steder. Der ansættes en ny kok til Kongenshus Kro og Hotel.