Trenden peger stadig på farver

Natur og pastelfarverne kommer for alvor tilbage i boligindretningen

19. april 2019, 15:58
Der er stadig masser af farver i boligindretningen. Foto: Ingimage.com

Det stilsikre hjem har i mange år været ensbetydende med et stort set farveløst hjem.

Vægge var hvide, møbler toner af grå, sort eller den naturfarve, materialet angav – læder, træ, stål, sten, kobber eksempelvis. De ting, vi ellers fyldte i huset, var ofte sorte eller hvide, med enkelte pangfarver i form af en pude, et tæppe, en espressomaskine, potteplante eller en væglampe, hvor man sprællede lidt mere.

Den tendens fik op gennem 10’erne et forfriskende pust i form af vilde signaturfarver. Vi har set blomme, mørk og lys rød, lilla og orange få en revival, og de senere år har stort set alle farver været in – bare der var rigeligt af dem. At farven Ultra Violet var ’Årets Pantonefarve’ i 2018 siger lidt om, hvor friske vi efterhånden er blevet på farver i vores tilværelse!

Der er stadig god plads til farver i det danske hjem i 2019. Dog peger trenden på, at vi tager 10 gram af på toppen – de mest markante pangfarver får et nøk ned. I stedet vil vi se mere brug af nuancer fra naturen i indretningen, ligesom flere pastelfarver vil få plads. Som tidligere er det over hele paletten og på tværs af materialer og teksturer, farverne breder sig – forvent lyserøde gryder, efterårsløv på tapetet og pastelblå fliser til badeværelset.