Fodfoldfestival i Frederiks

17. april 2019, 17:21
Det sjoveste var at løbe efter poster, var pigegruppen fra 2. klasse på Frederiks Skole enige om. Foto: Pia B. Jakobsen

Frederiks Onsdag mødte 59 primært lokale piger fra 0-2. klasse op på kunstgræsbanen udenfor Alhedehallerne. De legede, havde det sjovt, løb efter poster og spillede fodbold i to og en halv time. Vejret var alt andet end forårsagtigt. Vinden var bidende kold, og da øvelserne blev fløjtet af, begyndte det at sne. Det tog de gæve piger i stiv arm. Mange var solidt påklædt. Man kan sagtens spille fodbold i flyverdragt og vinterstøvler!

- Det er sjovt at spille fodbold, og man bliver øm af det, var kommentarerne fra de mange piger.

Det er Viborg kommune, der arbejder ihærdigt på at få de yngste piger til at snøre fodboldstøvlerne. Derfor deltager mere end 600 piger fra de yngste klassetrin i fem lokale pigefodboldfestivaller i Viborg Kommune. Det handler om samvær, leg med bolden og at møde fodbolden i øjenhøjde. Skoler og foreninger samarbejder om projektet, som DBU og Nordea-fonden håber vil brede sig til hele landet.

”Vi vil gerne have alle med og sikre, at pigerne får en drøngod oplevelse, så de får lyst til endnu mere fodbold sammen med vores fantastiske frivillige i kommunens foreninger,” siger næstformand i Viborg Idrætsråd Peder B. Pedersen. Fodbold er den største holdsport for piger i Danmark. Alligevel er sporten kendetegnet ved, at næsten alle trænere og bestyrelsesformænd i fodboldforeningerne er mænd, ligesom 98 procent af fodbolddommerne. Derfor vil Viborg foruden de årlige fodboldfestivaler for de yngste skolepiger også gå foran i arbejdet med metoder til at fastholde pigerne i fodboldklubberne og med uddannelse af unge pigetrænere og ledere.

- Initiativet understreger Viborgs plads på landkortet som pigefodboldens frontløber-kommune, og som den første kommune i landet, der går målrettet efter at give alle piger i kommunen en smagsprøve på nationalsporten, fortalte pigefodboldinspirator Morten Madsen, der ledede slagets gang på banen i Frederiks. Selvom det havde været en kold dag, glædede han sig over entusiasmen og den energi, som pigerne havde lagt for dagen. Han håber, at dagen har medvirket til at flere piger oplever glæden ved at heade, sparke og tackle sammen med andre piger.