Smid tøjet for en god sag i Karup

10. april 2019, 10:21
Smid det tøj du ikke bruger i Røde Kors containere eller i Røde Kors butikken i Karup. Så støtter du en god, lokal sag. Foto: Pressefoto

Karup Foråret kalder på rengøring og gennemgang af bunkerne i klædeskabet. Ved at donere dit brugte tøj til Røde Kors i den landsdækkende Smid Tøjet-kampagne, kan du være med til at støtte arbejdet for udsatte og sårbare mennesker.

Mange af os kan nikke genkendende til tøjstykker og sko, som har samlet støv lidt for længe i klædeskabet. Forvaskede skjorter, der er blevet for små, bukserne du inderst inde ved, at hverken du, manden eller børnene kommer til at passe igen eller de fejlkøbte lilla støvler, der næppe får en renæssance.

Nu er det igen tid til at rydde op i garderoben. Fra den 1. april og to uger frem kan du donere dit brugte tøj til Røde Kors i forbindelse med den landsdækkende Smid Tøjet-kampagne.

Hjælper lokalt

Det er ren win-win. Du kommer af med dit brugte tøj, og du er med til at støtte Røde Kors` s arbejde for udsatte og sårbare mennesker blandt andet her i Frederiks, Karup og Kølvrå. Når du donerer dit tøj, får andre mulighed for at købe billigt og godt tøj, og på den måde støtter både du og købere en god sag. I Karup hjælper Røde Kors for eksempel sårbare børnefamilier med julehjælp, 16 børn kommer hvert år på sommerlejr, ensomme ældre kan få besøg, og nørklerne fabrikerer håndarbejde, som Røde Kors efterspørger. Røde Kors i Karup ser tydeligt den forskel, som alle de frivillige i aktiviteterne gør på alle planer.

- Det er vigtigt for os i vores eget lokalmiljø at kunne hjælpe mennesker, der af forskellige årsager befinder sig i en sårbar situation, fortæller Hanne Mette Thagaard, der er formand og butiksleder i Røde Kors-afdelingen i Karup. - Vi kan se, at det er med til at skabe den tryghed, støtte og omsorg, der er brug for.

Derfor håber Hanne Mette Thagaard, at mange vil kigge forbi butikken i kampagne-ugerne med det tøj, de ikke længere bruger, eller at de vil benytte containerne ved Karup skole eller SuperBrugsen

Røde Kors tager imod både tøj, sko og tekstiler såsom gardiner, sengetøj og håndklæder, blot må det ikke være snavset eller vådt. Dit brugte tøj kan gøre stor gavn.