Tak for et flot og rent område

Fårbæk og Alhedens Borgerforening deltog i Danmarks Naturfrednings-forenings affaldsindsamling i weekenden

08. april 2019, 16:39
Borgerforeningerne i både Fårbæk og Frederiks havde taget initiativ til at indsamle affald. Frivillige samlede flere hundrede kilo affald op fra gader og stræder. Adskillige containere blev fyldt med affaldet. Foto Privatfoto

Frederiks I Fårbæk deltog 14 borgere i indsamlingen. Der blev samlet halvanden container med brændbart og derudover en hel del dåser og lidt glas. Det mest kuriøse var et kaninbur, fortæller Ove Gelsbjerg fra Fårbæk Borgerforening. I Frederiks deltog 39 indsamlere i affaldsindsamlingen, som var arrangeret af Alhedens Borgerforening. Her blev indsamlet 180 kg affald (minus dåser og flasker). Herudover var der 83 dåser uden pant, 34 dåser med pant og 2170 cigaretskod. Der var næsten lige så mange glasflasker af forskellig slags som dåser.

Affaldsindsamlingen har på landsplan mødt rekordstor opbakning. I løbet af ugen har over 200.000 børn og voksne været ude at samle affald i naturen, vurderer Danmarks Naturfredningsforening.

Øget opmærksomhed på affald

Danmarks Naturfredningsforening har i ugens løb oplevet en stigende interesse for Affaldsindsamlingen, og flere skoler, institutioner og foreninger har i sidste øjeblik valgt at tilslutte sig den store hær af indsamlere.

Den enorme opbakning vækker glæde hos foreningens præsident, Maria Reumert Gjerding:

- Det har været fantastisk at opleve, hvordan børn som voksne har været med til at rydde op i vores allesammens natur. Den massive opbakning til Affaldsindsamlingen vidner om, at der for alvor er kommet fokus på, at affald ikke hører til i naturen, siger hun og tilføjer:

- Vi oplever en klar tendens til, at danskerne bekymrer sig mere og mere om naturen og miljøet, og det kom i den grad til udtryk i løbet af ugen. Tusind tak til alle, der samlede ind.

Det endelige resultat kommer snart

Traditionen tro har indsamlerne talt antallet af fundne dåser og målt, hvor mange kilo affald de har samlet. Som noget nyt i år er der også blevet talt cigaretskod.

I skrivende stund strømmer resultaterne fra de mange indsamlinger fortsat ind, og inden længe kan Danmarks Naturfredningsforening løfte sløret for, hvor meget affald der er blevet fjernet fra den danske natur.