Flot arbejde

Fredag var indskolingen og mellemtrinnet på Karup Skole på affaldsturné. De fandt uhyggeligt mange cigaretskod

08. april 2019, 14:27
1 af 2 Mellemtrinnet fra Karup Skole gik blandt andet ud til Jethallen og til Kølvrå for at samle affald. De kom hjem med papir, glas, dåser samt stellet fra en gammel cykel. Cigaretskodder var der også mange af på deres ruter. Foto: Privatfoto
2 af 2 Oliver samler endnu et cigaretskod op. Det kan desværre meget tydeligt aflæses i hække og langs vejene, at man ikke må ryge indenfor længere. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup I forårssolskin ledsaget af en kold vind finkæmmede et mylder af skolebørn fra Karup Skole i fredags Karup og omegn for affald.

Der blev vægtmæssigt samlet mindre affald, end der er blevet samlet de tidligere år, hvor skoleeleverne også har været på affaldsjagt.

Til gengæld kunne børnene konstatere, at der ligger cigaretskodder overalt.

- Det er ulækkert med alle de skodder, konstaterede Oliver og mange af de andre børn fra indskolingen. De måtte bukke sig ned rigtig mange gange. Lige netop arbejdet med at samle skodder op syntes uendeligt.

Rygeforbud indendørs er blevet meget synligt udendørs!

Et Kinderæg med tre ting

Når Danmarks Naturfredningsforening inviterer landets skoler og institutioner på affaldsindsamlingsdag bliver der ryddet op over hele landet. Men der er også andre gevinster. For det, at man selv samler skrald op, virker også præventivt, så børnene ikke selv smider affald efterfølgende. Desuden går børnene hjem og opdrager på deres forældre.

- Forældrene bliver irettesat og holdt øje med, så sådan en dag som denne virker faktisk tredobbelt, forklarer Susanne Ruskjær, der styrer indskolingsholdet igennem Karup by på jagt efter affald.

Bypedeller og affald

Sidst på skoledagen fredag fik mellemtrinnet besøg af Ole Kronborg, Karup. Ole Kronborg er tidligere Ikastlærer og har selv igennem mange år samlet affald med sine elever. Nu har Ole meldt sig under fanerene i Karup-Kølvrå Byforum. Et af indsatsområderne her er netop etableringen af en by-pedel ordning. Ole takkede derfor børnene for deres gode indsats, som betyder, at de kommende bypedeller overtager en fin, ren by. Han benyttede også lejligheden til at efterspørge Karup borgere, der kunne tænke sig at tage en tjans som bypedel.

- Hvis jeres nabo eller jeres mor eller far kunne tænke sig at være med i bypedelordningen, skal de endelig kontakte mig, sagde han blandt andet, inden han sluttede med at takke børnene for et flot stykke arbejde.

Affaldturnéen fredag var afslutningen på en uges arbejde med fokus på affald, genbrug og sortering på Karup Skole. Børnene i Karup skal nok hjælpe med til, at byen forbliver pæn og rar at bo i.