Lokal rytter i internationalt indendørsstævne

08. april 2019, 10:07
Dorothee Schlesinger fra Dollerup og islænderen Gróska er på vej til international konkurrence i Herning. Foto: Vibeke Rask Grøn

Sport Herning Messecenter er fra 4. til 7. april 2019 igen centrum for verdens største, internationale, pointgivende indendørsstævne for islandske heste og her stiller en lokal eliteryttere også til start.

Det er Dorothee Schlesinger fra Dollerup, der starter i en klassisk fem-gangs konkurrence, hvor de helt særlige gangarter tølt og pas indgår som væsentlige øvelser. Hun rider på hoppen Gróska frá Kjarnholtum I og har mulighed for at hente stævnesæsonens første point hjem.

Normalt foregår al islandshesteridning udendørs, men Icehorse Festival, som så dagens lys sidste år, er blevet en ny tradition i form af et internationalt pointgivende indendørsstævne i Herning.

I alt 250 ekvipager fra fem forskellige lande til start i både fire-gang og fem-gang’s konkurrencer og i de helt specielle tølt-konkurrencer.

Som noget særligt kan de unge ryttere også deltage og således både møde deres idoler og snuse til den internationale atmosfære. En række af Danmarks bedste avlsheste skal også vise, hvad de dur til – en ny avlssæson står for døren.

Festivallen afholdes i Messecenter Herning i hal M, hvor der udover en store oval ridebane er plads til 2500 publikummer og et kæmpe stort messe- og foredragsområdet. Hal Q er samtidig lavet om til en mobil hestestald, hvor medier og publikum har adgang. Det er også her ekvipagernes opvarmning vil foregå.

Her er tale om en rigtig festival for udover de seriøse konkurrencer vil både ryttere og publikum kunne deltage i workshops, gå til rytteryoga, høre foredrag og købe hesteudstyr og andet andet spændende: lige fra tøj og kopper til cremer, billeder, garner og oplevelser.

Konkurrencerne kører i en lind strøm fra tidlig morgen til sen aften torsdag og fredag og med B-finaler (de, der har fået fra 6-10 pladsen i udtagelsen) om lørdagen og de medalje-givende A-finaler om søndagen (vinderen af B-finalen + 1-5 pladserne i udtagelsen).