Forårsmesse Det dobbelte for det halve

01. april 2019, 17:48
1 af 2 På forårsmessen har Byens Kagemand pakket en stor pose brød og kager, som sælges til halv pris. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2

Forårsmesse Byens Kagemand ved Lars Trier stiller for tredje år i træk op på forårsmessen i Frederiks.

- Det er en hård branche, fortæller Lars Trier. De mindre butikker i de små samfund skal gøre noget særligt for at overleve. Forårsmessen skaber opmærksomhed og viser med al tydelighed, at der trods svære kår er masser af liv og sundt erhverv i Frederiks og omegn.

De tidligere år har Byens Kagemand haft stor succes på forårsmessen med at sælge lykkeposer, hvor der er dobbelt så meget i posen, som man betaler for. I posen er både noget sødt og noget sundt, noget der kan komme i fryseren og noget, der skal spises nu. Det er et ret godt køb, og Byens Kagemand er om ikke verdensberømt så dog Danmarkskendt for sit gode brød, som gennem årene har modtaget indtil flere priser.

Bager til hele Midtjylland

Brødet fra den lokale Byens Kagemand er populært og bringes ud i en stor radius fra Frederiks. Supermarkeder i Ans, Kjellerup, Engesvang og Viborg sælger bagerbrød fra Lars Trier og hans store stab, der i skrivende stund tæller 55 medarbejdere. Herudover har Byens Kagemand også en filial med eget bageri i Aulum. Bageriet i Aulum har Lars Trier dog fra første april 2019 forpagtet ud med henblik på salg.

- Jeg er lige blevet 60, forklarer Lars Trier. De siger, at jeg skal trappe lidt ned. Afhændelsen af Byens Kagemand i Aulum betyder, at der forsvinder 10-12 ansatte fra lønningslisten. Det letter lidt på arbejdsbyrden.

Midtjysk Kagebord

Byens Kagemand har i øvrigt stor succes med et af de seneste tiltag. Som andre bagere har de selvfølgelig produktion af brød og kager. Men efter en ferie i det sønderjyske, der inkluderede et stort, Sønderjysk Kagebord var Byens Kagemand nødt til at eksperimentere med et Midtjysk Kagebord. Det har været en stor succes, så de senere år har Byens Kagemand koncentreret sig om at udvikle kager til det store kagebord.Sådan et overdådigt kagebord kan også varmt anbefales.