Forårsmesse Trækketure på forårsmessen

01. april 2019, 10:57
På forårsmessen tilbyder Henritte fra Stald Fredly trækketure til børnene. Foto: Jette Lynge Jensen

Forårsmesse Bomlærkerne synger på hegnstråden på Stald Fredly Hestepension, mens Henriette L. Storgaard fylder de omvendte traktordæk på græsmarken med hø og halm fra trillebøren. De store folde fyldes lidt efter lidt med store og små heste, som selv finder vej fra boksene. Her er ridehus med rytterstue og udendørs er en stor ridebane under etablering.

Trækketure og tilbud

Henriette er med på forårsmessen for at vise virksomheden frem og lære folk fra andre erhverv at kende. Stald Fredly har fem heste og ponyer med, der stiller op til trækketure. Der er gode tilbud: for eksempel på undervisning til ½ pris for første måneds undervisning. Foruden en konkurrence, hvor præmien er en måneds gratis undervisning, bliver der også en overraskelse.

Henriette og Jesper har pustet nyt liv i den gamle gård, hvor der var heste i 30 år. Henriettes far arbejdede med travheste, men selv er hun mere til dressur og Dansk Varmblod. Hun træner og tilrider også andres heste. Både Henriette og Jesper har fuldtidsarbejde, og al fritiden tilbringes hos hestene.

- Det er ikke for pengenes skyld, at vi har hestepension, pointerer Henriette. Vi gør det, fordi det skal være rart og godt for både heste og mennesker at være her hos os.

Her skal være plads til alle, også dem der ikke har hest, og som bare kommer for at hygge sammen med andre hestetossede.