Kampvalg på Købmandsgården

16. marts 2019, 15:24
Skelhøje Købmandsgaard ser frem til at kunne fejre fem års fødselsdag. Foto: Pia B. Jakobsen

Skelhøje Foreningen Skelhøje Købmandsgaard oplevede kampvalg på generalforsamlingen i sidste uge. Det nyrenoverede mødelokale på første salen var i dagens anledning pænt fyldt op. Det er tydeligt, at interessen for butikkens ve og vel betyder meget for lokalsamfundet.

Alle fire bestyrelsesmedlemmer stillede op til genvalg men trods det, ønskede yderligere fire borgere at stille op.

Skelhøje Købmandsgaard kan til juni fejre fem års fødselsdag. Trods mange begyndervanskeligheder og et grimt tyveri i 2018 er her sorte tal på bundlinjen og en kæmpe social kapital i form af en hærskare af frivillige, som træder til, når der er behov for det. Tilsammen giver det en god portion optimisme og energi.

Når hver syvende butik i Danmark er lukket indenfor de seneste 10 år, så skal der noget ekstra til i en lille landsby. Og Skelhøje Købmandsgaard er meget andet end bare en butik i et lokalsamfund. Det er en socialøkonomisk dagligvarebutik. Det er et mødested for lokale og turister. Det er et sted for udveksling af nyheder og livets gang i byen, et sted, hvor det også kan være hurtigt at handle ind, og et sted, det er let at komme til for både børn og gamle. Her er service og fællesskaber. Det er derudover også et uddannelsessted for Handelsskole elever og for unge med særlige behov. Sidstnævnte STU elever har siden efteråret 2018 kunnet blive uddannet som butiksmedhjælper i trygge rammer.

Måske det er derfor, at det faktisk går godt på Købmandsgaarden.

Til den nye bestyrelse blev valgt Knud Gaarn-Larsen, Jimmy Nielsen, Lars Jensen og Jette Schmidt. Som suppleanter sidder nu Camilla Duus Hansen og Heidi Jensen.