KULT i Havredal

I godt 30 år har der ligget en sex-shop på hovedgaden i Havredal. Den er blevet kult

16. marts 2019, 08:42
1 af 2 I mere end 30 år har der ligget en sexshop i Havredal. Her kan købes både kioskvarer og sexudstyr. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Der er en tendens til, at der både i den fysiske butik og i webshoppen bliver solgt mere og mere lingeri og tøj. Foto: Pia B. Jakobsen

VISIT En pæn, midaldrende dame tager imod kunderne foran stativerne med chips, slik, cigaretter og stearinlysdildoer. Sexshoppen i Havredal er ren, indbydende og lækker. Virksomheden Sexshop-midt startede med den fysiske butik i Havredal og er siden udvidet med en webshop. Handlen er ligeligt fordelt mellem internet og butik.

Eva overtog butikken for 11 år siden. Hendes mor var kæreste med den tidligere ejer, så da butikken blev til salg, sprang Eva til, selvom hun ikke havde erfaring med butiksfaget. Det har hun ikke fortrudt. Havredal har taget godt imod hende og hendes mand. Ægteparret deltager i lokalsamfundets aktiviteter som fællesspisning, høstfest og forårsfest.

Eva har lavet en hel del om, siden hun overtog forretningen. Hos den tidligere ejer var det stort set kun mænd, som handlede i butikken. Eva mener, at der er stor forskel på, om det er en mand eller en kvinde, der står for en sexshop. Der kommer lige mange af begge køn og det er Eva lidt stolt af, for hun tror på, at det skyldes, at kunderne føler sig godt tilpas i hendes butik.

-Kvinder går mere op i indretning, og at det skal føles rart at være i butikken, siger hun.

Kunder fra hele landet

I dag er kunderne både par og mænd og kvinder, der kommer hver for sig. De er fra alle samfundslag og fra hele Danmark. Eva beretter om faste kunder fra Frederikshavn, Fyn, Sønderjylland og København.

- Jeg har stamkunder fra København, som på vej til sommerhuset lige lægger vejen forbi sexshoppen for at få lidt med til ferien, smiler Eva.

Kvalitet og sortiment

Kvalitet er vigtig for en butik som Sexshop-midt. Derfor bliver alle ting i hver eneste pakke, der kommer ind ad døren, grundigt efterset. Hvert år tager Eva og hendes husbond på salgsmesser i Tyskland og Holland for at undersøge markedet og for at være sikre på, at de varer, de indkøber er af god kvalitet.

- Billeder siger ikke alt. Det er vigtigt at kunne se og mærke, om produktet har høj kvalitet, understreger Eva.

Sortimentet spænder bredt fra dildoer, piske, håndjern, DVD’er og cremer til lingeri til begge køn. Især tøjet er en trend lige nu, så det er der blevet mere af i både butikken og på webshoppen. Udover tøjet er penisringe en stor salgsvare.

Ikke pension foreløbig

Der er nok at lave i butikken. Efterhånden er der mange af kunderne, som bestiller på webshoppen og afhenter varerne i butikken.

Sexshop-midt har stort set ingen konkurrenter vest for Aarhus. En butik med sexudstyr er et storbyfænomen. Regnskabet viser sorte tal på bundlinjen, og Eva trives som butiksejer.

-Jeg regner med at blive ved i mindst 10 år endnu, slutter hun. Dog overvejer Eva at skære lidt ned i arbejdstiden. Lige nu er butikken åben 11 timer om dagen.