Succes i kaos & fuld gas i frigear

Den 13. marts i Havredal Kultur- og Forsamlingshus inviteres til musikalsk foredrag om et liv på kanten med ADHD som trofast følgesvend

11. marts 2019, 07:31
Daniel Elmo fortæller i Havredal Kultur- og Forsamlingshus om et svært liv med ADHD. Foto: Pressefoto

Havredal 31-årige Danni Elmo har levet et hårdt liv. Han fik stillet diagnosen ADHD, da han var 4 år og har livet igennem kæmpet med koncentrationsbesvær og impulsstyring. Han har været anbragt på forskellige institutioner, fra han var 9 år gammel, hvor hans forældre opgav at have ham hos sig. Han har været udsat for psykisk omsorgssvigt og sexuelle overgreb, og han har haft forskellige former for misbrug, prøvet at blive clean – for senere at blive misbruger igen. Han har med stor succes deltaget i Melodi Grand Prix, men havnede i depression, da festen var forbi. Han har prøvet at leve sådan et helt almindeligt liv med en kæreste, barn og hus, men han mistede alting og endte som hjemløs i en vaskekælder.

Styr på livet

I dag har Danni fået godt styr på sin tilværelse og de udfordringer, han lever med. Han ved, hvad han vil, og han insisterer på sin ret til et godt liv. Og så har han fundet et overskud til at fortælle sin historie og dermed måske hjælpe andre i lignende situationer eller bringe indsigt og forståelse hos deres pårørende.

I sine foredrag gør han det gennem sine oplevelser og de sange, som han spiller undervejs. Hans nærvær smitter, og der er en nerve i hans beretninger, som kan bringe glæde og smil, men også alvor og overvejelse frem. Han har et mod og en styrke, som overrasker og imponerer og en charme og et humør, der varmer. Og fremfor alt har han en uafrystelig glæde ved at være far, musiker, medmenneske og talerør for udsatte børn og unge.

For alle med interesse i psykisk sårbarhed

Oplægget inviterer til åbenhed og forståelse for psykisk sårbarhed og sociale udfordringer. Med selvindsigt og eftertænksomhed omkring de ting, han har været igennem, og de ting, der har hjulpet ham, tilbyder Danni et sjældent, hudløst og reflekteret indblik i et barns og et ungt menneskes levede liv på trods. Måske Danni’s fortælling kan inspirere til mod hos dig, der selv kæmper – eller hos dig, som elsker en, der kæmper.

Danni’s historie er relevant for alle med interesse for det sociale og det psykiatriske område. Den kan motivere ildsjæle og professionelle til øget nærvær og nysgerrighed i samværet med dem, der kæmper. Og den kan ikke mindst inspirere til øget fokus på forebyggelse.

Oplægget handler blandt andet om misbrug, institutionsliv, ADHD, behandling, mentorordninger, musikken, psykiatri, succes - på godt og ondt, værktøjer, impulser, at leve med en ADHD’er/psykisk sårbar og kommunen.

Gratis

Foredraget tager cirka 90 minutter. Danni spiller under foredraget et lille udvalg af sine egne sange. Der afsættes tid til spørgsmål efter foredraget. Deltagelse er gratis. Det er Havredal Praktiske Uddannelser, unge for ligeværd og Oplysningsforbundet Havredal gl. Skole, der står som arrangør.