Sidste røver dømt for Karup-røveri

Med ni måneders fængsel til en nu 20-årig mand har byretten dømt fire unge mænd bag røveriet mod Superbrugsen i Karup

11. februar 2019, 15:40

KARUP Han havde håbet på en mild dom for sin andel i røveriet i Superbrugsen i Karup 20. november 2017.

Men byretten i Viborg fandt ingen juridisk begrundelse for at udmåle en hel- eller delvist betinget dom, da den dømte den sidste af de fire røvere.

Tværtimod var der flere skærpende omstændigheder: Planlægningen, maskeringen, brugen af våben og antallet af gerningsmænd. Alt gjorde forbrydelsen endnu værre. Og derfor fik fjerde-manden, en nu 20-årig mand, der bor i Middelfart, en dom på ni måneders fængsel.

Medgerningsmændene har tidligere fået domme på henholdsvis 10 måneder, halvandet og to års fængsel. Straffe, som varierede alt efter deres kriminelle fortid.

Røveriet gav et samlet udbytte på 10.244 kroner og 26 pakker cigaretter. Den 20-årige mand vedstod under retssagen den forklaring, han gav, da han blot to dage efter røveriet blev varetægtsfængslet:

Han var blevet snydt af nogen af de andre, for hans andel var blot 1.000 kroner og to pakker cigaretter. Et lavt udbytte for et længerevarende fængselsophold.

Røveren fortalte, at han blot kendte den ene af medgerningsmændene, da han høj på stoffer gik med på en spontan idé om at skaffe penge.

Gennem en hel nat festede nogle af mændene på narko og næste formiddag tog de toget fra Fredericia til Rødkærsbro.

Da den 20-årige løb ind i supermarkedet var han bevæbnet med en kniv, han holdt synligt fremme. Medgerningsmanden medbragte en attrap-pistol. Altimens de andre holdt vagt og ventede med flugtbilen klar bag supermarkedet.

Trods sin narkorus kunne den 20-årige under røveriet godt fornemme, at den unge kassedame var blevet chokeret. Han forklarede i retten, at han efterfølgende har været i konfliktråd med offeret og undskyldt det, han udsatte hende for.

Den unge mand, som tidligere er straffet for biltyveri og brug af euforiserende stoffer, går i skole og har i dag ikke kontakt med de tre andre røvere.

Han håbede på, at konsekvensen af den dårlige idé ville blive en begrænset straf og en løftet pegefinger. Men det så byretten altså ingen mulighed for.