De står på pinde for dig hos Grønhøj Garnlager

11. februar 2019, 10:05
1 af 2 Foruden 350 m2 butik rummer Grønhøj Garnlager et par tusind kvadratmeter lager med Grønhøj Garn og Hjertegarn. Det videresælges i en stor del af Europa. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Der er masser af inspiration at hente i Grønhøj Garnlager. Foto: Pia B. Jakobsen

Visit At strikke og hækle går nok aldrig af mode, men lige nu er kurven stigende. Flere og flere unge strikker. Mændene er også begyndt at komme på håndarbejdsbanen. Det kan Susanne Rusbjerg snakke med om. Sammen med Laila Bruun styrer hun Grønhøj Garnlagers butik. De to damer rådgiver kunderne om både hækling og strik. Herudover sørger Susanne for, at butikken er inspirerende dekoreret og indbydende for kunderne.

Det 350m2 store butikslokale blev renoveret i 2015 og fremstår lyst, åbent og overskueligt med bomuldsgarner i højre side og uld til venstre.

- Renoveringen gav også mulighed for udstillingspodier i vinduerne. Her kan jeg at sætte fokus på garn eller opskrift, fortæller Susanne. Ved de forskellige garner står i øvrigt modeller, der er tænkt som inspiration. Alle modellerne er håndstrikket af danske strikkedamer.

- Hver enkelt model er strikket op til tre gange, forklarer hun. Det sikrer, at der ikke er fejl i opskriften. Desuden er der på den måde mulighed for at se samme model i forskellige farver og hjælpe fantasien på vej.

Det er afstressende og smart at strikke

Grønhøj Garnlager sælger ikke kun til private. På lageret videresælges garnet til butikker over hele Europa. Også sygehuse og plejehjem i hele Danmark er aftagere og bestiller garn i webshoppen.

Det er afstressende og beroligende at strikke. Man kobler af og skaber samtidig et konkret, unika produkt. Desuden passer det ind i tiden, hvor hjemmestrik er in.

- Man skaber noget unikt og kan selv sætte sit præg på det. En snoning ind, hvor man har lyst til det, en anden farve end den, du kan finde i butikkerne, konstaterer Susanne, der selv har haft gang i strikketøjet, siden hun var ganske ung.

Tiden er til rene varer

På spørgsmålet om der er trends, der gør sig gældende, når det handler om garn, kan Susanne fortælle, at kunderne i dag vil have de rene varer.

- Der sælges mindre og mindre akryl. Man går efter de bedste produkter og den bedste kvalitet. Det er uld, silke og økologisk bomuld. I forhold til økologisk bomuld bliver udvalget større og større.

Det er så årstids- og vejrbestemt, hvilken type garn, vi vælger. For der strikkes lige så meget om sommeren som i den mørke tid. Det er bare knap så tungt og varmt.

Kunder fra hele landet.

Grønhøj Garnlager trækker kunder til fra hele landet. Mange har gjort det til en tradition lige at runde Garnlageret, når de skal på tur. Susanne kan høre på dialekten, når der kommer folk langvejs fra. Så spørger hun til, hvor de kommer fra.

- Forleden kom en bilfuld kvinder fra Fyn. De havde startet bilen op for at handle her. Det var en tradition. Og det er særligt tydeligt i sommerferien og til jul, at sjællændere lige skal en tur omkring Garnlageret.

Grønhøj Garn er ikke bare et stærkt brand. De har også en trofast kundegruppe.