Gamere skal være en større del af Forsvaret i fremtiden

06. februar 2019, 09:52
Gamere kan være gode flyveledere. De har en hurtig reaktions- og beslutningsevne, de kan samarbejde, koordinere, visualisere og er opmærksomme på ændringer. Foto: Pressefoto

Uddannelse Forsvaret erfarer, at computerspil styrker en spillers evne til at kunne håndtere flere situationer på samme tid, alt imens de har stor strategisk sans og tænker flere træk forud. Derfor går Forsvarets Rekruttering også målrettet efter erfarne gamere i deres aktuelle kampagne for flyvelederuddannelsen.

Flyvelederuddannelsen er en af de sværeste uddannelser at blive optaget på i Forsvaret,

- Kun mellem 5-10% af befolkningen har evnerne til at klare opgaven. Når vi afprøver ansøgere til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres – og det er blandt andet evner, som er afgørende, når man spiller krævende computerspil, udtaler psykolog Jimmi Andreasen fra Selektionssektionen i FPS.

Digitalt overblik

Forsvaret oplever i dag en større grad af digitalisering, hvor soldater skal holde overblik over egne og fjendtlige styrker via en tablet. Der bliver behov for dronepiloter, der kan fjernstyre disse fra en computerenhed, og de nye F-35 kampfly er så højteknologiske, at det stort set er en computer, man sidder i. Derfor er gamere blevet et strategisk fokusområde, når Forsvaret rekrutterer til udvalgte uddannelser.

Attraktive ansættelsesvilkår

Uddannelsen kræver, at man både gennemfører den traditionelle sergentuddannelse, og at man yderligere specialiserer sig som flyveleder. Uddannelsen er identisk med uddannelsen til civil flyveleder, så man har efterfølgende mulighed for at søge flyvelederstillinger i Danmark og udlandet.

Som flyveleder får du løn under uddannelse og en startløn på 40.000 kroner om måneden efter endt uddannelse, der efter nogle år kan stige til det dobbelte. Desuden får man et helt særligt ansvar for flyvesikkerheden og løser opgaverne samlet i et team.

Ansøgningsfristen for at booke afprøvning som flyveleder er 11. februar 2019.